Beogradska avantura / City Explorer


Beogradska avantura / City Explorer

BEOGRAD JE JEDNO OD NAJSTARIJIH GRADOVA U EVROPI, prva naselja datiraju još iz 4800 godine pne a osnovali su ga Kelti u 3. veku. Meta osvajača, vitalna tačka trgovačkih puteva, BEOGRAD JE PREDMET BROJNIH LEGENDI, između ostalih i one o Zlatnom runu koja kaže da su Argonauti prošli baš ušćem Save u Dunav u potrazi za čuvenim blagom. Mlad uprkos godinama, BEOGRAD NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE MODERNE AVANTURISTE svojim tajnama koje čekaju da ih istražite. Mi ćemo vam pomoći preporukama na vama je da krenete u OTKRIVANJE SKRIVENIH BISERA Beograda.

ISTRAŽITE ČUVENI BEOGRADSKI STREET ART

Savamala jedan od najstarijih delova grada danas je jedan od centara gradskih zbivanja, savremenog umetničkog izraza i čuvenog begradskog street art. Selfie ili profesionalna fotografija su MUST dok istražujete brojne murale i grafite od kojih su neki prava umetnička dela. I dok šetate uskim i vijugavim ulicama Savamale, obavezno napravite predah i uživajte u predmetima domaćih dizajnera u Mixer House

ikonica sata Trajanje: 2-3h u zavisnosti od zadržavanja

ikonica za lokacijuSpecijalna ponuda: ovu šetnju možete da kombinujete sa Turom Fotoaparatom kroz Beograd. Pogledajte na sajtu fabrika fotografa ili stranu br. 27 za informacije o ovoj opciji.

UPOZNAJTE SRCE BEOGRADA BICIKLOM ILI PEŠKE

Sagledajte sva različita lica Beograda vođenim turama biciklom groz grad. Za sve informacije o turama, cene i rezervacije http://ibikebelgrade.com/ ili upoznajte Beograd nekom od šetačkih tura, mnoge su besplatne! Besplatna tura šetnje kroz centar Beograda organizuje se svakog dana u 11H i 16H polazak sa Trga Republike kod spomenika Knezu Mihailu.

Za sve informacije o turama, cenama i uslovima pogledajte na sajtu Belgrade Walking Tours.

ikonica zvezdica Nakon tura predlažemo da se opustite u Tezga baru, ul. Strahinjića Bana 82

ikonica zvezdica Još jedno sjajno mesta koje vam preporučujemo za uživanje u predivnoj gradskoj bašti. Tezga bar nudi odličnu domaću kuhinju od doručka do večere uz pristupačne cene, uvek svež hleb koji se pravi u samom restoranu i lokalnim pićima.

Basta restorana  sank u restoranu

AKO OSTAJETE 2 DANA ILI VIKEND

Specijalna ponuda samo za goste City Break Apartments Tezga bar poklanja po jednu domaću rakiju uz svaki obrok. Ne zaboravite da ponesete i pokažete svoj vaučer za poklon piće. Ako želite zagarantovan sto, obavezna je rezervacija telefonom
ikonica telefona  +38111 3346598

OTKRIJTE MISTERIJE PODZEMNOG BEOGRADA

Otkrijte tajne Beograda na savršen način. Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Spustite se među starije slojeve Beograda u posebnim lokalitetima.

Stručno vođena tura organizuje se sredom 18:00h; subotom 10:00h i nedeljom 10:00h. Samo ture subotom u 10h ujutru vode pisci knjige Beograd ispod

Beograda, novinar Zoran Nikolić ili dr Vidoje Golubović. Rezervacije su obavezne, zbog ograničenog broja gostiju.

 Ikonica za lokaciju Polasci: Rajićeva 18
ikonica sata Trajanje: 3 H
Ikonica za cenu Cena: 800 din.

Karte i informacije: TURISTIČKI INFO CENTAR

Ikonica za lokaciju Knez Mihailova 5 (Centar grada) ponedeljak – nedelja 09-19č
ikonica telefona tel. +38111 2635-622 i +38111 2635-343 [email protected]

Narodna nosnja u muzejuUPOZNAJTE SRPSKU MONA LIZU, POSETITE DOM JEVREMA GRUJIĆA

Muzej Dom Jevrema Grujića čuva jedinstvenu umetničku zbirku prikupljanu tokom dva i po veka. Raskošni saloni jedne od najpoznatijih diplomatskih porodica u Srbiji krase neka od remek dela čuvenih srpskih slikara Paje Jovanovića, Uroša Predića, Steve Todorovića, a možete videti i unikatne predmete i nameštaj koji datira iz perioda od 16 do 19 veka, kao i puške slavnih junaka srpske istorije Hajduk Veljka i Tanaska Rajića.

Ikonica za lokaciju Adresa: Svetogorska 17, kontakt +381 11 4073612
ikonica sata Radno vreme muzeja: četvrtak i petak 15 – 20h, subota i nedelja 11-16h

Ture: vođene ture uz kustosa radnim danima u 18h a vikendom u 12h. Po povratku iz muzeja predlažemo predah uz ručak ili večeru u restoranima Nachos ili Duomo, Strahinjića bana 66a,

Specijalna ponuda samo za goste City Break apartmana: Ikonica za popust5% popusta na ručak/večeru

Nikola TeslaMUZEJ NIKOLE TESLE

Jedan od najgenijalnijih i najvećih umova čovečanstva, Nikola Tesla autor je više od 700 patenata od kojih mnogi nisu potpisani njegovim imenom obzirom da je Teslu više zanimao dobrobit čovečanstva od slave ili bogatstva. Zahvaljujući izumima Nikole Tesle danas imamo svetla i toplu vodu u domovima, uživamo u udobnosti daljinskih upravljača, slušamo radio i susrećemo budućnost uz lasere, robotiku i električni motor. U muzeju možete videti a i iskusitii Teslin patent kojim je sanjao da pomogne čovečanstvu: besplatan wifi transfer električne energije. Muzej sadrži devet zbirki i preko 1200 predmeta.

Ikonica za lokaciju Adresa: Krunska 51, tel: +38111 24 33 886
ikonica sata Radno vreme: utorak-nedelja: 10-18 časova

Ture su vođene na srpskom i na engleskom. Naša preporuka na putu do muzeja Nikola Tesla svratite na brunch u bistro Dokolica, Kralja Milutina 1. Očekuje vas prijatna atmosfera i ukusna hrana a na meniju je i velika ponuda vegetarijanskih jela.

KRENITE NA VOŽNJU KROZ BEOGRAD TITOVOG VREMENA

Jedinstvena tura u automobilu koji je i sam dobio ime po nekadašnjoj SFR Jugoslaviji, Yugo! Osetite i iskusite istoriju prošlog Beograda napredne prestonice Jugoslavije uz vozača vodiča.

ikonica sata Trajanje: 10 – 13h
Ikonica za cenu Cena: 45 Eur po osobi

Za detaljne informacije o turi i rezervacije pogledajte na sajtu Yugotour.

CHILL OUT NA BEOGRADSKOM MORUFontana na adi ciganliji

Ada Ciganlija, ostrvo i jezero poznatije pod nazivom “beogradsko more”, jedno je od pravih mesta za idealan chill out u brojnim restoranima i kafićima uz jezero, uživanje u najrazličitijim sportskim sadržajima ili opuštenog piknika na zelenim površinama.

Kako stići: taksijem ili kolima ispred ulaza u kompleks postoji veliki parking ili autobuskim linijama: 23, 37, 51, 52, 53, 55, 56, 58, 88, 89, 91, 92, E2, E3, E5, 511, 56L, ADA1, ADA2, ADA3

Ako ste prvi put u Beogradu ne propustite Turu Fotoaparatom kroz Beograd i fotografije ispred beogradskih grafita!!!

 PREPORUKA ZA VEČERNJI IZLAZAK

Cantina de Frida – restoran u Beton Hali poznat po odličnoj živoj muzici i dobrom provodu. Specijalna ponuda samo za goste City Break apartmana:  5% popusta na ručak/večeru.

Zappata restorani – na sve lokacije: Vuka Karadžića 14 u centru grada i Kej oslobođenja kod hotela Jugoslavije nude sjajan meni i odličnu atmosferu za početak uzbudljive večeri. Specijalna ponuda samo za goste City Break apartmana:  10% popusta na račun uz vaučer, rezervacija obavezna.

ikonica telefona +381 11 260 – 6056 (Rio Zappata) i +381 11 328 – 6006 (Ciudad Zappata)

ikonica zvezdica Posetite neki od čuvenih beogradskih klubova, garantujemo odličan provod!

Brankow trendi klub u kojem možete započeti veče uz koktel i dobru atmosferu. Nalazi se na samom početku Brankovog mosta sa beogradske strane. Izbor muzike kreće se od džeza i fanky do house.

ikonica sata Otvoren sreda – subota 21-04h
Ikonica za lokaciju Adresa: Crnogorska 12

Disco bar Mladost, Ludost

devojka sa maskom

Spustite se do Karađorđeve ulice i nastavite provod u sjajnim klubovima Mladost, Ludost (a tu je i klub Gadost za one najupornije koji ne žele kući). Uživajte uz popularne lokalne DJeve muzički pravac kreće se od tehno do deep house i funky.

ikonica sata Otvoren sreda – subota 22 – 04h

Ikonica za lokaciju Adresa Karađorđeva 44, www.mladost-ludost.com

baner

ZASAVICA REZERVAT PRIRODE

Rezervat prirode Zasavica nalazi se na oko 70km zapadno od Beograda, u Sremu u Vojvodini. Šumovita i zelena Zasavica koju okružuju reka i vode, bogata je biljnim i životinjskim svetom od kojih su neke autohtone za ovo područje poput svinje mangulice. U Zasavici se proizvodi i najsuplji sir na svetu od magarećeg mleka. Možete se odmarati, voziti čamcima kroz samu Zasavicu uz foto safari a kao posebna atrakcija u ponudi je eko hleb i mačvanska riba na talandari.

Za individualne i organizovane posete sve stručne informacije i vodičku službu obezbedjuje upravljač zaštićenog područja Pokret Gorana iz Sremske Mitrovice.

Sve turističke informacije (smeštaj, rezervacije) možete dobiti u Turističkoj agenciji Anitours u Sremskoj Mitrovici, ulica Trg Vojvođanskih brigada.

ikonica telefona +381 22 613-4664 ili e-mailom: [email protected]. Kontakt osoba je Ljilja Radovanović.

TOPOLANAC – PEĆINA RISOVAČA

Na oko 80km južno od Beograda nalaze se Topola i Oplenac sa pet objekata kompleksa Zadužbine kralja Petra I – mauzolej porodice Karađorđević, Karađorđev grad sa istorijskom postavkom, Galerija u Vinogradarevoj kući, Kuća kralja Petra I sa izložbom ličnih predmeta porodice i Kraljevska vinarija.

ikonica sata Trajanje: 4h

Poseta Aranđelovcu

U neposrednoj blizini nalazi se i grad Aranđelovac poznat kao spa destinacija i izvor lekovite mineralne vode. Na samom ulasku u grad Pecina risovacanalazi se pećina Risovača koju vam preporučujemo da posetite i pogledate postavku pećine koja predstavlja doba neolita i brojne izumrle vrste pronađene na ovom tlu. Radno vreme pećine je od:

ikonica sata 09 – 17h tokom cele godine, ponesite džemper ili jaknu u pećini je hladno!

ikonica sata Trajanje: 1-1.5h

Cela regija oko Aranđelovca poznata je po vinogradarstvu i vinima pa možete da degustirate neka od odličnih lokalnih vina. Mi vam preporučujemo vinariju Vrbica i restoran Tarpoš koji se nalazi u samim vinogradima i sa kojeg se pruža predivan pogled na zeleno okruženje.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.