Vodic kroz Savamalu


Beton hala nalazi se u Karađorđevoj ulici 2-4, u naselju Savamala. Nalazi se u blizini gradske luke, na reci Sava. Beton hala se u prvoj deceniji ovog veka intenzivno koristi za turizam, ugostiteljstvo i u komercijalne svrhe, naročito sa dolaskom stranih turista u Beograd, otkrivajući veliki potencijal beogradskih reka. Beton hala sadrži čitav niz trendi restorana i klubova.

Beton hala i setaliste

Communale, italijanski restoran. Predstavlja jedan od najbolje dizajniranih enterijera u gradu.

Jedan od najpoznatijih mesta u ovom delu grada je definitivno Cantina de Frida. Puna je i danju i noću. Koncept restorana je inspirisan životom i radom Fride Kalo. Španska i meksička jela su na meniju.

Toro latin gastrobar. Interesantan enterijer, obogaćen sa mnogo sjajnih detalja. Prvi nivo je udoban i opušten: zidovi sa belim ciglama i drvetom, udobnim sofama, šarenim drvenim i plastičnim stolicama, tapetama i otvorenom kuhinjom. Dok je drugi nivo više prefinjen. Koncept ugostiteljske ponude zasniva se na malim porcijama i južnoameričkim ukusima. Kokteli su izvanredni i hrana je sveža. Cool izbor muzike i pristojne cene.

Sakura. Ovo je restoran koji nudi azijsku kuhinju i raznovrsnost koktela. Jedno od modernijih mesta u gradu. Dobar restoran za suši i ljubitelje morskih plodova i za one koji vole da se osećaju u trendu.

Kran se nalazi na početku Beton Hale. To je više alternativno mesto u poređenju sa drugim trendi restoranima na istoj lokaciji. Mešavina tradicionalnog i vintage stila čini enterijer. Tradicionalni specijaliteti se služe na moderan način. Radi kao restoran, koktel bar i klub koji podržava jazz, rock i blues muzičare.

Možete parkirati u garaži na krovu, ukoliko dolazite automobilom. Ako ne, tramvajska linija broj 2 će vas dovesti do ovog mesta. A možete i pešice od centra grada, trebaće vam oko 15 do 20 minuta.

Sofa. Ovo je relativno novi restoran u Beton hali. Smešten je na dva nivoa sa šarenim stolicama i velikim platnom okačenim na zid. Bela i srebrna boja su dominantne, ali je dizajn monotonija malo razbijena ljubičastim, zelenim, plavim nameštajem i vintage lusterima. Jedan zid je napravljen od drveta gde se nalazi sofa.