Beograd za zaljubljene / Romantic Gateway


Beograd za zaljubljene

BEOGRAD JE GRAD FENIX koji se stalno IZNOVA RAĐA i budi baš kao i večne ljubavi. Beograd sa ljubavlju grli mesto gde se lepotica Sava uliva u moćni Dunav, odakle teku zauvek zajedno. LEGENDA kaže da je zaljubljenima DUNAV UVEK PLAVE BOJE, proverite!

baner

UŽIVAJTE U ŠETNJI OBALAMA SAVE I DUNAVA

Spustite se do reke Velikim Stepenicama sa Kosančićevog venca do jedne od beograd nocunajstarijih i najživopisnijih gradskih četvrti Savamale i od Beton Hale krenite šetalištem uz reke ka Kalemegdanu i donjem Dorćolu. Neki od restorana u Beton Hali su idealni za ručak ili piće i uživanje u suncu i pogledu na reku.

ikonica zvezdica Naša preporuka je:
Restoran Cantina de Frida. Meni restorana Cantina de Frida baziran je na ponudi brojnih, raznovrsnih živopisnih i ukusnih jela sa prostora Španije i ostatka Mediterana, u malim tanjirima (tapas), kao i na ponudi velikih tanjira, sa proširenim porcijama odličnim za deljenje sa prijateljima.
Specijalna ponuda u restoranu Cantina de Frida samo za goste City Break Apartments: 5% popusta na ručak/ večeru. Rezervacija obavezna i ne zaboravite da ponesete vaš vaučer za popust! Do centra grada možete da se vratite preko Kalemegdana ili ulicom Tadeuša Košćuška sa dorćolskog keja.

ikonica sata Trajanje: odvojite između 2h i 4h za ovu šetnju u zavisnosti od zadržavanja.
ikonica za lokaciju Specijalna ponuda: ovu šetnju možete da kombinujete sa našom ponudom Turom Fotoaparatom kroz Beograd.

Zaboravite na vreme šetajući romantičnim ulicama najstarije beogradske četvrti Dorćol Vašu šetnju možete nastaviti živopisnim dorćolskim ulicama. Penjući se ulicom Tadeuša Košćuškog skrenite u ulicu Kralja Petra. Ulica Kralja Petra poznata je po brojnim radnjama domaćih dizjanera i zanatskim lokalima, a mi za vas izdvajamo Parfimeriju Sava, Kralja Petra 75, najstariju i jedinu preostalu beogradsku parfimeriju koja još uvek neguje umeće kreiranja mirisa na način na koji se to radilo nekada. Probajte parfeme Beogradska Noć za nju i njega, tradicija koja se neguje u ovoj radnji više od 60 godina jeste da svaki posetilac izađe namirisan. Zaboravite na vreme šetajući dalje ulicama Dorćola, neke od najlepših Zmaja od Noćaja, Višnjićeva, Gospodar Jovanova, Gospodar Jevremova, Kneginje Ljubice, Strahinjića Bana.

PST! SKINI JOJ ZVEZDE SA NEBA

Svakog petka i subote, kada je vedra noć, teleskopi su dostupni posetiocima radi demonstracionih posmatranja nebeskih tela. Noćna posmatranja praćena su komentarima stručnih posmatrača i saradnika, a cena jedne noćne ulaznice je 300,00 dinara. Na terasi Narodne opservatorije montirana su i četiri panoramska teleskopa za dnevna posmatranja grada i okoline (jedinstveno mesto u Beogradu za teleskopsko razgledanje grada).most na adi pogled sa opservatorije na kalemegdanu

ikonica sata Radno vreme Narodne opservatorije Kalemegdan, Dizdareva kula, utorak – četvrtak od 9-16h petak i subota od 14-22h

BEOGRAD SA REKA – KRSTARENJE DUNAVOM I SAVOM

kalimegdan nocu

DOŽIVITE BEOGRAD SA REKA U ROMANTIČNOJ VOŽNJI BRODOM U VEČERNJIM SATIMA. Više informacija i rezervacije ovde. Tokom plovne sezone, u periodu od polovine aprila do kraja septembra, brod Trajan ima redovna večernja krstarenja „Beogradskim rekama“ svakog petka i subote sa polaskom u 18:00 u prolećnim mesecima i 19:00 časova u letnjim mesecima.

Prilikom krstarenja Dunavom i Savom videćete okruženje hotela Jugoslavija sa najpoznatijim beogradskim splavovima i noćnim životom. Dalje plovni put vodi Dunavom ka Gardošu – najlepšem delu Zemuna, odakle se nastavlja nizvodno oko Lida i Ratnog ostrva ka kuli Nebojša i Pančevačkom mostu. Iz Dunava ulazimo u Savu i pored Kalemegdana, Kapetanije, ispod Saborne Crkve i mostova, pored beogradskog sajma krstarimo ka mostu na Adi i odatle nazad do saplava Gabbiano, odakle smo i krenuli.

Mesto polaska: Splav restoran „Gabbiano“ – Dunavski kej bb, 11080 Zemun
Vreme: petak, subota i nedelja od 18h Trajanje: oko 100 min
Cena: 600 dinara po osobi. Cena karte za decu od 7 do 12 godina je 300 dinara, a deca do 7 godina ne plaćaju kartu. Dvoje dece i dve odrasle osobe – gratis!
Obavezna rezervacija i potvrda telefonom +381631995959 ili +381691995959. Donauships organizuje i razgledanje grada otvorenim autobusom.

NA KAFI KOD KNEGINJE LJUBICE

milosev konak u topciderskom parkuKonak kneginje Ljubice, jedno je od malobrojnih zdanja sačuvanih iz perioda prve vladavine kneza Miloša Obrenovića i predstavlja jedinstven vremeplov Beograda 19. veka. Pored šetnje konakom i upoznavanja sa nekadašnjim načinom života srpske vladarke, u Konaku kneginje Ljubice održava se i monodrama “Na kafi kod kneginje Ljubice” na srpskom jeziku u dva redovna termina: petkom u 17h i subotom u 11h. Pored osnovne istorijske priče i odlične domaće kafe i ratluka, saznaćete i kako su se oblačile srpske vladarke, kako su vodile domaćinstvo, vaspitavale decu, kao i detalje iz burnog bračnog života kneza Miloša Obrenovića i kneginje Ljubice.
ikonica sata Trajanje predstave: 60 min, potrebno je doći najmanje 10 minuta pre početka predstave. Broj mesta ograničen na 35 osoba po terminu. Predstava se preporučuje osobama starijim od 10 godina. Predstava je na srpskom jeziku. Nije dozvoljeno simultano prevođenje tokom trajanja monodrame.

Ikonica za cenuCena: 400 din za obilazak i za predstavu po osobi Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Konaka kneginje Ljubice i u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj br. 5, kontakt +381 11 26 35 622, +381 11 26 35 343, e-mail: bginfo.knezmihailova@ tob.co.rs
  ikonica sataMuzej je otvoren: utorak, sreda i petak 10-17h, četvrtak 10-18h, subota 12-20h, nedelja 10-14h, Ponedeljak – zatvoren
ikonica telefona Kontakt muzeja: +381 11 263 82 64, +381 11 3283 504, [email protected]

ikonica zvezdica Naša preporuka za doručak i predah: Supermarket Deli Topličin venac 19-21 ili Koffein kafeterija Cara Lazara 13

OTKRIJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH PARKOVA BEOGRADA – ŠETNJA TOPČIDERSKIM PARKOM

Topčiderski park je bio prvi javni park u Beogradu i Srbiji, a danas je zaštićen Spomenik prirode. Topčiderski park je jedna od najlepših zelenih površina grada, jedno od omiljenih izletišta Beograđana i posebno popularno za mladence. Sa trga Slavija tramvajem broj 3 stižete do Topčiderskog parka.

zgrada milosevog konaka na topcideruSADRŽAJI TOPČIDERSKOG PARKA:
• Tokom letnjih meseci možete da se vozite starim kočijama koje vuku konji.
• Slikate se ispod velikog starog platana koji ima više od 170 godina i visok je preko 34 metra. Platan se nalazi tačno ispred muzeja Milošev konak.
• Posetite Muzej Milošev konak u kojem se nalazi postavka o Drugom srpskom ustanku koji je Miloš Obrenović vodio protiv Turaka. Samo zdanje podignuto 1831. godine svojevrstan je spomenik srpske arhitekture 19. veka.
• Ručate u restoranu Milošev konak koji se nalazi u samom Topčiderskom parku
• Ova mirna oaza idealna je za šetnju, opuštanje i uživanje u prirodi

KRENITE U KRALJEVSKU ŠETNJU – OBILAZAK DVORSKOG KOMPLEKSA

Svakog vikenda od aprila do oktobra sa polascima u 11h i 14h otvorena su vrata za posetioce kompleksa Belog Dvora na Dedinju. Ture organizuje Turistička Organizacija Beograda. Sve informacije i rezervacije možete dobiti u Turističkom Informativnom Centru u Knez Mihailovoj 5.
ikonica telefonaTel: +38111 2635 622; Fax: +38111 2635 343. kontakt: Ms Sanja Pavlovic Email: [email protected] Website: www. tob.co.rs, Trajanje ture 2h Ture su limitirane na do 50 osoba. Ture vode profesionalni vodiči koji će vas upoznati sa istorijom, umetnošću i kulturom kompleksa. Imaćete priliku da obiđete veličanstvenu kraljevsku palatu i Beli dvor kao i kraljevsku kapelu posvećenu zaštitniku kraljevske porodice Sv. Andreji.

GARDOŠ KULA U ZEMUNU
Jedno od najromantičnijih mesta sa kojeg se pruža fantastičan pogled na ceo Beograd je kula Gardoš u Zemunu. U samoj kuli nalazi se umetnička galerija sa postavkom fotografija kao i vidikovac a u podnožju tokom leta i otvorena bašta u kojoj možete da uživate u kafi i pogledu na grad i reke.
ikonica sata Radno vreme kule je petak subota nedelja 16-19h a za više informacija pogledajte ovde. Nakon posete Gardoš kuli spustite se do Dunava starim živopisnim zemunskim ulicama i svratite do restorana Šaran koji u ponudi ima specijalitete rečne i morske ribe. Posle ručka šetnju možete da nastavite uz reku kejom koji se proteže Dunavom sve do samog ušća.

AKO STE PRVI PUT U BEOGRADU: Ne propustite jedan od najromantičnijih zalazaka sunca na samom ušću Save u Dunav kod beogradskog Pobednika na Kalemegdanu.

spomenik pobedniku na kalemegdanu

PREPORUKA RESTORANA I BAROVA ZA VEČERNJI IZLAZAK

restoran papaladaRadost – vrhunska internacionalna kuhinja i sjajna atmosfera garantuju najlepši završetak dana u Beogradu adresa: Karađorđeva 44, rezervacija obavezna +38169 8300770
Papalada – izvanredan riblji i restoran mediteranske kuhinje u centru grada adresa: Francuska 12, rezervacija obavezna +38166 8881881
Ikonica za popustSpecijalna ponuda samo za goste City Break apartmana: 10% popusta za račun do 50EUR Za račun preko 50EUR izaberite: popust 10% ili bocu vina kuće kao poklon
Wine Art vinski bar – odlično mesto za uživanje u dobrom vinu i laganim zalogajima adresa: Višnjićeva 7, rezervacija poželjna +38111 2625 237, +381 62 434 707

AKO OSTAJETE DUŽE OD 2 DANA PREPORUČUJEMO JEDNODNEVNE IZLETE VAN BEOGRADA:

SREMSKI KARLOVCIcrkve u sremskim karlovcima
1h – 1,5h vožnje od Beograda Čarobno mesto na obali Dunava u podnožju Fruške gore i tik do Novog Sada u kojem vreme kao da je stalo vratiće vas u čarobni 18. i 19. vek. Bogate arhitekture i kulturno istorijskog nasleđa, Sremski Karlovci kriju i tajnu authothonog sprskog desertnog Bermet vina koje se još u 19. veku služilo na evropskim carskim dvorovima i izvozilo u SAD.
Šta da vidite u Sremskim Karlovcima:
• Patrijaršijski dvor – najmonumentalnija građevina 19. veka u Vojvodini, u dvoru je smeštena riznica muzej srpske pravoslavne crkve.
• Saborna crkva podignuta 1762. jedan je od najlepših primera arhitekture 18. veka u Vojvodini dok se ikonsotas smatra remek delom srpskog baroknog slikarstva
• U Sremskim Karlovcima nalazi se i najstarija srpska gimnazija osnovana 1791.
• Česma “Četiri lava”u centru Karlovaca za koju legenda kaže da svako ko popije vodu sa ove česme jednog dana će se vratiti u Sremske Karlovce.
• Posetite vidikovac na obronku Fruške gore sa pogledom na Sremske Karlovce gde se nalazi spomen grob jednog od najpoznatijih srpskih pesnika iz dobaromantizma, Branka Radičevića. Svoju najlepšu ljubavnu pesmu “Pevam danju, pevam noću” posvetio je svojoj velikoj ljubavi Vilhelimini – Mini Karadžić, imućnoj ćerki Vuka Karadžića, koja je za siromašnog studenta Branka zauvek ostala nedostižna.

vinski podrum

Degustirajte Bermet i druge vrste lokalnih vina u brojnim vinarijama u Sremskim Karlovcima. Jedna od najpoznatijih je Vinarija Kiš koja datira iz davne 1830. godine.
Ukoliko do Sremskih Karlovaca idete preko Fruške gore preporučujemo i posetu nekim od brojnih fruškogorskih manastira.
Do Sremskih Karlovaca možete stići autoputem preko Novog Sada ili putem preko Fruške gore. Tokom letnjih meseci, iz Beograda do Sremskih Karlovaca možete stići i specijalnim vozom Romantika, pravim oldtajmerom koji će vas vratiti u 30te godine prošlog veka u maju izbacuju ponudu.

IMANJE 4 PERA – PREPUSTITE SE UŽIVANJU

Ikonica za lokacijuBeogradski put 274, Vikend zona, Perlez, rezervacija obavezna,
ikonica telefonaKapaciteti limitirani +38160 5448044
Jedinstveno luksuzno imanje nadomak Beograda pravi je biser za odmor i uživanje u potpunoj privatnosti. Prostire se na 2 hektara locirano je na regionalnom putu Beograd – Zrenjanin u specijalnom rezervatu prirode Stari Begej – Carksa Bara. Uz kompletnu privatnost možete da uživate u prirodi, konjima, posmatranju ptica a tokom letnjih meseci i sunčanju i bazenu. Imanje se nalazi 50km severno od Beograda (65km od internacionalnog aerodroma Nikola Tesla). Na 25km od imanja nalaze se i tereni za golf za ljubitelje ovog sporta.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.