Beograd za celu porodicu


Beograd za celu porodicu

Beograd ima VIŠE OD 60 PARKOVA I IZLETIŠTA i brojna mesta u kojima i deca i roditelji mogu da pronađu aktivnosti za sebe. Naša preporuka kako da idealno iskoristite boravak kao PREDAH I ZABAVU ZA CELU PORODICU.

UŽIVANJE ZA CELU PORODICU NA BEOGRADSKOJ TVRĐAVI
Beogradska tvrđava Kalemegdan (www.tob.rs/sta-obici/ atrakcije-cir/beogradska-tvrdjava) jedna je od najvećih u Evropi. Brojni sadržaji koje tvrđava nudi čine je idealnim mestom za odličan provod za celu porodicu.

ikonica zvezdica Neki od sadržaja koje preporučujemo:
poseta zoološkom vrtu
luna park preko puta ulaza u zoološki vrt
Gornji grad: Despotova kapija, Sahat kula, Rimski bunar, Spomenik Pobednik, Narodna opservatorija, Vojni muzej, Prirodnjački muzej
• Donji grad: Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Kapija Karla VI
ikonica za lokaciju Specijalna ponuda: posetu Kalemegdanu možete da kombinujete sa Turom Fotoaparatom kroz Beograd. Pogledajte www.fabrikafotografa.com ili stranu br. 27 za informacije o ovoj opciji.

DEČIJI MUZEJ U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE U okviru muzeja nauke i tehnike nalazi se i dečiji muzej gde deca kroz igru i istraživanje uče u okruženju kreiranom samo za njih. Način rada tih muzeja veoma se razlikuje u odnosu na rad klasičnih muzeja, jer važi pravilo – molimo vas da dirate predmete. Postavka Dečijeg muzeja – Muzeja nauke i tehnike je realizovana u novoopremljenom prostoru u prizemlju Muzeja na 150m2 i obuhvata dve celine na osnovu dva koncepta – dečijeg muzeja i muzeja igračaka. Način prezentacije i prostor su prilagođeni deci.

Ikonica za lokacijuAdresa: Skender begova 51
ikonica sata Radno vreme: utorak – nedelja od 10.00h do 20.00h
Ikonica za cenu Cene ulaznica: 200 dinara – pojedinačne posete
100 dinara – grupne posete (preko 10 osoba)
400 dinara – porodične posete besplatan ulaz za decu do 7 godina Ulaznice možete kupiti na blagajni Muzeja nauke i tehnike, Skender-begova 51 ili u Odeljenju – Muzej Srpskog lekrskog društva, Džordža Vašingtona 19

Kupljena ulaznica važi dva dana za sve tri izložbe Subotom i nedeljom prodaja muzejskih izdanja uz 50% popusta.

MUZEJ AUTOMOBILA Sedište Muzeja je u zgradi koja je pod nazivom Moderna garaža proglašena za kulturno dobro i predstavlja karakterističan spomenik tehničke kulture vremena u kome je nastao. Muzej automobila, zbirka Bratislava Petkovića, najmlađi je u nizu tehničkih muzeja u Srbiji. Osnivači Muzeja su Skupština grada Beograda i Bratislav Petković, kolekcionar iz Beograda, vlasnik zbirke istorijski značajnih automobila i arhivske građe o razvoju automobilizma u nas.
Ikonica za lokaciju Adresa: Majke Jevrosime 30
ikonica telefona Telefon: +381 11 3034625
Email: [email protected]
ikonica sataRadno vreme: svim danima od 09.30h do 20hnikola tesla portret

MUZEJ NIKOLE TESLE – OTKRIJTE KAKO SU SVETLELI MAČEVI U RATOVIMA ZVEZDA

U muzeju se nalazi i Teslin patent kojim je sanjao da pomogne čovečanstvu besplatnim wifi transfer električne energije. Ovaj patent korišćen je da džedajski mačevi zasvetle u prvom filmu Ratovi Zvezda Džordža Lukasa a u muzeju se radi demonstracija ovog efekta, uzbudljivo za decu ali i za odrasle.
Muzej sadrži devet zbirki i preko 1200 predmeta.
Ikonica za lokaciju Adresa: Krunska 51,
ikonica telefona tel: +381 (0) 11 24 33 886 e-mail: web: www.tesla-museum.org
ikonica sata Radno vreme: utorak-nedelja: 10-18 časova
Ture su vođene na srpskom i na engleskom.

Preporučujemo:
• Brunch u bistrou Dokolica, Kralja Milutina 1. Očekuje vas prijatna atmosfera i ukusna hrana a na meniju je i velika ponuda vegetarijanskih jela.
• Predah uz zdravu užinu u Super Donkey baru, Krunska 26.

TAŠMAJDAN PARK
U povratku prošetajte još jednim čuvenim beogradskim parkom, Tašmajdan koji nudi brojne sadržaje za decu.

park tasmajdan

 

 

 

 

 

 

 

 

POSETITE PLANETU BILJAKA U MALOM – BOTANIČKA BAŠTA JEVREMOVACfontana na adi ciganliji

Prava oaza u centru Beograda,
botanička bašta Jevremovac se prostire na površini od oko 5 hektara, gde se na otvorenom prostoru nalazi preko 350 vrsta drveća i žbunja, domaćih, evropskih i egzotičnih biljaka, a ukupan biljni fond danas čini preko 1500 drveta, žbunja i zeljastih biljaka.
Ikonica za lokaciju Adresa: Takovska 43
ikonica sata Radno vreme od 1.aprila do 1.oktobra svaki dan, od 9 – 19 časova.

ADA CIGANLIJA Jezero Ada Ciganlija jedno od omiljenih izletišta beograđana sjajan je način da uživate u celodnevnom porodičnom druženju posebno tokom letnjih dana. Mini zoo vrt, mesta za piknik, mnogobrojni kafići, restorani i dečija izletišta kao i različiti sportski tereni i sadržaji sigurna su zabava za decu i roditelje.
Preporučujemo Sunset Caffe (www.sunset.rs) koji u ponudi ima restoran, kafe, plažu sa ležaljkama i lepo igralište za najmlađe.

Kako stići: taksijem ili kolima ispred ulaza u kompleks postoji veliki parking ili autobuskim linijama: 23, 37, 51, 52, 53, 55, 56, 58, 88, 89, 91, 92, E2, E3, E5, 511, 56L, ADA1, ADA2, ADA3

MESTAŠCE IGRAONICA U slučaju lošeg vremena preporučujemo kreativnu igraonicu Mestašce u centru grada. Igraonica u ponudi ima 3D lavirint sa brojnim preprekama i trambolinom, kutak za bebe sa didaktičkim panelima, velika drvena kućica za lutke i kuhinja, kostimi i maske originalnih američkih brendova – KidKraft, PartyCity.
ikonica za lokaciju U igraonicu možete dovesti dete preko celog dana, a cena jednog sata je 250 rsd. Dnevna karta za igraonicu je 500 rsd.
Ikonica za lokaciju Adresa: Gospodar Jevremova 25 Tel: +381 63 306 248

Ako ste prvi put u Beogradu ne propustite:

Posetu Kalemegdanu i turu Fotoaparatom kroz Beograd www.fabrikafotografa.com

PREPORUKA ZA PORODIČNI RUČAK/VEČERU:
Dva Jelena restoran u Skadarliji Jedna od najstarijih i najposećenijih kafana u Beogradu. Ujedno je i najveći à la carte restoran, simbol tradicije i srpske nacionalne kuhinje. Osnovan je 1832. godine, i od tada ponosno ispisuje stranice bogate istorije Beograda kao jedna od omiljenih gradskih kafana, koja i dan-danas okuplja čuvare urbanog duha prestonice, ljubitelje nacionalne kuhinje i dobrih vina iz celog sveta ikonica telefonaRezervacija obavezna telefonom 062 350002 ili online www.dvajelena.rs.
Pomodoro picerija kafe, Hilandarska 32, (www.pomodoro.rs) Pomodoro je toplo malo mesto odlične italijanske
ikonica telefona Rezervacije telefonom +38111 3345405
Papalada restoran, Francuska 12 Mediteran u Beogradu, Papalada u srcu Beograda pruža priliku da uživate u najlepšim mirisima i ukusima široke ponude vrhunskih specijaliteta koje pripremaju vrsni majstori kulinarstva. Uvek sveža riba, odlična vina i rustična, topla atmosfera restorana odlični su razlozi da dan završite u Papaladi. Restoran ima prelepu baštu idealnu za beg od gradske buke i gužve. Rezervacija obavezna online www.papalada.com
Ikonica za popustSpecijalna ponuda samo za goste City Break apartmana: 10% popusta za račun do 50EUR, za račun preko 50EUR izaberite popust 10% ili bocu vina kuće kao poklon.

AKO OSTAJETE DUŽE OD 2 DANA PREPORUČUJEMO JEDNODNEVNE IZLETE VAN BEOGRADA:

VIMINACIUM AREHOLOŠKI PARK Viminacium nekada jedan od najznačajnijih legijskih logora starog Rima na Dunavu i glavni grad rimske provincije koja je obuhvatala najveći deo Srbije, severnu Makedoniju i deo severozapadne Bugarske, danas je vredno arheološko nalazište i turistička destinacija koja vas vraća u doba starog Rima.

Za posetioce je otvoreno sedam objekata, a uključeni su i sadržaji za decu:
• Severna Glavna kapija legijskog logora (Porta praetoria)
• Rimske terme
• Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan
• Mamut park
• Domvs Scientiarvm
• Zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke
• Paleohrišćanska memorija

Arheološki park raspolaže sa tavernom u kojoj se posetioci mogu okrepiti tokom posete lokalitetu, suvenirnicu sa velikim izborom suvenira, knjiga, i edukativnih igara. Arheološki park otvoren je tokom cele godine, svaki dan osim 1. januara.
ikonica sata Letnje radno vreme 9–19h (Ponedeljak, Utorak, Sreda, Četvrtak, Petak, Subota, Nedelja)
ikonica sata Zimsko radno vreme 9–16h (Ponedeljak, Utorak, Sreda, Četvrtak, Petak, Subota, Nedelja) Prosečno trajanje posete 2,5 sata
Ikonica za lokaciju Adresa: Arheološki park Viminacium, 12208 Stari Kostolac bb, Srbija Udaljenost od Beograda 95 km. autoputem e-75, 35 km nakon odvajanja za Požarevac, do Viminaciuma je moguće stići sopstvenim prevozom. Obilasci sa vodičem su na srpskom i engleskom jeziku.
ikonica telefona Kontakt: +381 62 669013 +381 62 232209 [email protected] web adresa: www.viminacium.org.rs

viminacijum grobnicaSALAŠ 137
Boravak na tradicionalnim vojvođanskim salašima na kojima vreme kao da stoji je jedinstveno iskustvo i pravi odmor od stresnog načina života. Salaš 137 je pravo mesto ako želite da uživate u domaćoj hrani i piću uz autentični ambijent i lokalnu Vojvođansku etno muziku. Sadržaji i usluge u okviru Salaša 137:
• Škola jahanja, rekreativno jahanje
• Vožnja fijakerom / sankama
• Igralište za decu
• Tereni za mali fudbal, odbojku i badminton
• Pansion za pse i konje
• Degustacija vina
Ikonica za lokaciju Adresa: Međunarodni put, 21233 Čenej (Novi Sad), Srbija
Udaljenost od Beograda 80km, do salaša je moguće stići sopstvenim prevozom
ikonica telefonaRezervacija obavezna:  +38121 714 497 +38121 714 501 +38121 714 505
Mapu kako doći do salaša i detaljne informacije možete pronaći na web adresi www.salas137.rs

salas

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.