Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

zima u beogradu

Zimski Praznici U Beogradu

Decembar je stigao i, osim hladnog vremena, to takođe znači i početak praznične sezone koja ove hladne i tmurne zimske dane ispunjava svetlošću i radošću.

Kraj godine je tu i, pored toga što smo okupirani raznim mislima i željama, takođe moramo i da napravimo plan za proslavu predstojećih praznika. Ukoliko još uvek razmišljate gde da provedete novogodišnje i Božićne praznike, Beograd je definitivno pravo mesto za Vas!
Ako putujete u Beograd, pobrinite se da rezervišete smeštaj na vreme, jer je ovaj period godine veoma popularan. City Break Apartments Vam može ponuditi smeštaj u nekom od brojnih apartmana u centru Beograda.

Praznici zvanično počinju sredinom decembra ceremonijom postavljanja 12 metara visoke božićne jelke u centru grada. Kao veliko zagrevanje, božićni market pod nazivom “Trg otvorenog srca” biće postavljen na Trgu Republike. To su drvene kućice sa tradicionalnim novogodišnjim proizvodima – kafom, kolačima, toplom čokoladom, kuvanim vinom i rakijom, čajem, slatkišima i bogatim svakodnevnim programom za decu. Ako želite da upoznate Deda Mraza, ovo je pravo mesto!

Najpopularniji događaj u decembru je zabavni park u zatvorenom prostoru. Novogodišnji vašar na Beogradskom sajmu je uzbudljiva i idealna prilika za proslavu, šoping i zabavu, nudeći hiljadama posetilaca jedinstveno iskustvo. Tobogani, ringišpili, vozići za malu decu, sve vrste slatkiša, kupovina novogodišnjih poklona, muzejske izložbe, amaterska sportska takmičenja, klizalište – šta je više potrebno kad zamislite savršene praznike u Srbiji.

Svake zime, klizališta na otvorenom se postavljaju po celom Beogradu. Većina je otvorena do kasno uveče, a neka imaju posebna događanja tokom cele sezone.

Tokom praznika ne propustite kupovinu u tržnim centrima u Beogradu, gde novogodišnje rasprodaje nude dobre popuste. Takođe možete posetiti neke od beogradskih galerija, uživati u pozorištu i izložbama, ili prisustvovati nekom od brojnih tradicionalnih manifestacija u Beogradu.
U skladu sa vašim interesovanjima, možete provesti Novogodišnju noć u klubu, restoranu, splavu, baru itd. Očekujte dobar provod, bez obzira na to gde ćete biti. Veliki broj klubova organizuje žurke sa više od jedne bine, tako da u toku jedne večeri možete uživati u raznim vrstama muzike. Barovi su obično tematski orijentisani.

Grad Beograd je pripremio uzbudljiv program za posetioce koji će imati priliku da izaberu savršen ambijent sa nekoliko muzičkih bina na različitim lokacijama, i mnogo koncerata velikih muzičkih izvođača. Glavna koncertna bina biće smeštena ispred zgrade Narodne skupštine, gde posetioci mogu da uživaju u velikim muzičkim koncertima 30. i 31. decembra! Druga bina će biti postavljena na Trgu Republike, a biće posvećena Rock & Roll muzici. Treća bina će biti postavljena na Studentskom trgu za sve one koji žele da provedu ludu noć uz DJ-a i uživaju u plesnom ritmu.

Novogodišnja proslava obično počinje u jednom od beogradskih kafića, restorana, barova, klubova sa bogatim izborom koji može zadovoljiti svačiji ukus, od narodne muzike, preko starogradske, da ritmova house muzike i traje do ranih jutarnjih časova.

Žurka se nastavlja 1. januara u podne u Svetogorskoj ulici koja se pretvara u Ulicu otvorenog srca.
Ova tradicionalna manifestacija postala je prepoznatljiv brend Beograda, i promoviše velikodušnost i gostoprimstvo ovog grada. U karnevalskoj atmosferi, odrasli piju kuvano vino i rakiju, dok deca uživaju u raznovrsnom zabavnom programu. Glumci, pevači, žongleri, cirkuski izvođači, orkestri, srpski folklorni ansambli i drugi umetnici učestvuju u programu. Pored uličnih performansa, lutkarske predstave i novogodišnja vožnja kočijama i sankama su na raspolaganju deci. Naravno, Nova godina ne može proći bez Deda Mraza.
Ukoliko ste zainteresovani da iznajmite apartman baš u ovom delu Beograda, onda su naši apartmani: apartman Klishe Zen i apartman Radio Funky, koji se nalaze u Hilandarskoj ulici, pravi izbor za vas.

Ako vam i dalje nije bilo dovoljno žurki i provoda, mnogi beogradski klubovi organizuju reprizu proslave, tako da se žurka nastavlja …

I, naravno, to nije sve. Ne zaboravite da ste u Srbiji i da su Srbi poznati po dobrom provodu, tako da moramo da proslavimo Novu godinu dva puta! Srpska Nova godina se slavi 13. januara, i tog dana je neophodno rezervisati mesto u nekoj od mnogih kafana sa tradicionalnom kuhinjom, živom muzikom i atmosferom za pamćenje.

Za više informacija, posetite naš sajt City Break Apartments i pratite našu Facebook stranicu.

Uskrsnja jaja u korpi

Uskrs u Srbiji

Novogodisnja Groznica U Beogradu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.