Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

  • dsc_-224al1-2
  • traditional-wedding-ceremony

Vodic Kroz Srpsko Vencanje

Tradicionalna srpska venčanja su dobar razlog da posetite našu prelepu prestonicu Beograd. Ova tradicionalna ceremonija je  atrakcija za turiste sama po sebi zato što je veoma interesantna stranim turistima. Interesantno je i samo posmatranje ceremonije sa ulica Beograda , a još je zanimljivije ako prisustvujete nekoj od njih. Pa da pogledamo šta naš kratak vodič ima da kaže.

Članovi na venčanju:

Mlada, Mladoženja, Kum, Kuma, Stari svat, Stara svatica, Dever, Barjaktar(nosi Srpsku zastavu) i poslednji, ali ne manje bitan je Domaćin slavlja. U poslednje vreme, kao deo ceremonije na srpskim svadbama moguće je videti običaje koji nisu deo naše tradicije, tako da na svadbama možete videti  hostove koji usmeravaju goste, deveruše, devojčice sa cvećem i dečaci koji nose prstenje kao u Americi.

 Kako god, ne donosite brzo zaključke jer su srpske svadbe jedinstvene. Nije bitno da li govorimo o uzbudljivim skupovima pre samog venčanja sa hranom i tradicionalnim pesmama i ‘’kupovini’’ mlade ili serenadi za mladu sa tamburicom ili trubačkim orkestrom pre nego što uđe u crkvu. Ponekad gosti igraju tradicionalno Srpsko kolo na ulicama ispred crkve i bacaju novčiće kako bi doneli sreću i finansijsku potporu mladencima.
Nakon skupa i crkve, ceremonija se obično nastavlja u restoranu. Tamo gosti igraju na stolu ili bini, piju, pričaju, slikaju se, jedu, sve do ponoći kada se obično završava ceremonija. Pred kraj slavlja poslužuje se mladenačka torta.

Na vama je da odaberete odgovarajući svadbeni poklon. Pokloni moraju da budu originalni i korisni bračnom paru, ali ne jeftini. Mladencima obično trebaju stvari za svoje novo domaćinstvo, kao što su kućni aparati, kućni dekor ili umetnička dela. Dodatno je na vama da odaberete šta ćete obući za svadbu, da li ćete se fotografisati ili poručiti vašu omiljenu pesmu.

I za kraj nemojte zaboraviti da nasa kompanija pruza zaista udobne, prelepe i što je najbitnije pristupačne apatmane na najboljim lokacija u Beogradu.

Mi Vas očekujemo u Beogradu i želimo udoban boravak!

Retro Sjaj Savremenog Beograda

Top 6 Avantura Koje Morate Da Dozivite u Beogradu Pre Nego Što Umrete

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.