Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

  • kafic-na-dorcolu
  • restoran-supermarket
  • ulica-dorcol

Vodic Kroz Mesta Na Gornjem Dorcolu

Dorćol je najistaknutije naselje Beograda. Nalazi se na opštini Stari grad. Počinje 700 metara severno od Terazija, centralnog trga u Beogradu. Podeljen je na dva dela: Gornji Dorćol, koji pokriva područje od Akademskog parka do Cara Dušana ulice i Bulevara despota Stefana i desne obale Dunava, Donji Dorćola nekada poznatiji kao Jalija (jali na turskom je obala). Graniči se sa naseljima Stari Grad i Jevremovac i Kalemegdanskom tvrđavom, koji se takođe smatra delom Dorćola.

Ovo je istorijsko naselje Beograda. Oblast u kojoj je stvoren prvi grad. U prošlosti je to bilo multikulturni deo grada, gde su živeli Romi, Jevreji, Turci i Srbi. Pre Drugog svetskog rata, u Beogradu je bilo tri sinagoge i hiljade Jevreja koji su imali svoju četvrt na Dorćolu, a u međuvremenu nakon bombardovanja u Drugom svetskom ratu, samo jedna sinagoga je preživela. Većina Jevreja napustila Kraljevinu Jugoslaviju, ili su bili pogubljeni od strane nacista. Danas su nasleđe Jevreja i njihova istorija prikazani u Jevrejskom muzeju u Ulici kralja Petra.

Muzeji i Galerije:

Etnografski muzej
Ovo je jedan od najstarijih muzeja u Srbiji. Prikazuje narodne nošnje, garderobu i oružje iz rata i slične predmete.

Jevrejski muzej
Mali muzej koji se nalazi u zgradi u Ulici Kralja Petra. Prikazuje artefakte i dokumenta o životu Jevreja u Srbiji.

Kulturni centar UK Parobrod
Ovo je zvanični kulturni centar opštine Stari grad i jedan od najposećenijih kulturnih centara među mlađom urbanom populacijom. Na ovom mestu, posetioci mogu posetiti zanimljive umetničke i dizajn izložbe, radionice i prezentacije i projekcije filmova.

U podrumu zgrade nalazi se Das Boot džez klub. Savršeno mesto za ispijanje kafe tokom dana i slušanje dj-eva i žive muzike tokom večeri.

Barovi:

Dorćol je dom različitih barova. Možete posetiti Pastis bistro u Ulici Strahinjića bana 52b ili čuveni bar Centrala Siminoj ulici br. 6.

Restorani:

Predložili bismo restoran Tribeca na uglu ulica Kralja Petra i Knez Mihailove. Ovaj restoran posluje uspešno već više od 10 godina.
Restoran Jevrem ima prelepu baštu i služi jela i tradicionalne i internacionalne kuhinje. Nalazi se u Gospodar Jevremovoj ulici br 36.

Shopping:

Ako želite da osetite trendy, posetite Supermarket concept store u Višnjićevoj ulici. Ovo je prva koncept prodavnica na Balkanu. Ovo veliko mesto nudi restoran fuzione kuhinje, koktel bar i jedan deo koji predstavlja radnju koja nudi modne artikle sa lokalne i internacionalne scene.

Klub:

Klub Tube je jedan od najistaknutijih klubova u Beogradu. Bio je domaćin DJ-evima svetske klase iz celog sveta, kao što su Ben Klock, Jimmy Edgar, Nina Kraviz, Steffi i drugi. Orijentisan je ka house i techno muzici .

Smeštaj:

Naravno, preporučujemo naše apartmane u BeograduCity Break Apartments. Nudimo potpuno opremljene apartmane u ovoj centralnoj zoni Beograda. Možete pogledati našu mapu i pronaći apartmane na vašoj željenoj lokaciji po veoma pristojnim cenama.

splav na vodi

Vodic Kroz Beogradske Klubove Sa Elektronskom Muzikom