Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

  • kafic-na-dorcolu
  • restoran-supermarket
  • ulica-dorcol

Vodic Kroz Mesta Na Gornjem Dorcolu

Dorćol je najistaknutije naselje Beograda. Nalazi se na opštini Stari grad. Počinje 700 metara severno od Terazija, centralnog trga u Beogradu. Podeljen je na dva dela: Gornji Dorćol, koji pokriva područje od Akademskog parka do Cara Dušana ulice i Bulevara despota Stefana i desne obale Dunava, Donji Dorćola nekada poznatiji kao Jalija (jali na turskom je obala). Graniči se sa naseljima Stari Grad i Jevremovac i Kalemegdanskom tvrđavom, koji se takođe smatra delom Dorćola.

Ovo je istorijsko naselje Beograda. Oblast u kojoj je stvoren prvi grad. U prošlosti je to bilo multikulturni deo grada, gde su živeli Romi, Jevreji, Turci i Srbi. Pre Drugog svetskog rata, u Beogradu je bilo tri sinagoge i hiljade Jevreja koji su imali svoju četvrt na Dorćolu, a u međuvremenu nakon bombardovanja u Drugom svetskom ratu, samo jedna sinagoga je preživela. Većina Jevreja napustila Kraljevinu Jugoslaviju, ili su bili pogubljeni od strane nacista. Danas su nasleđe Jevreja i njihova istorija prikazani u Jevrejskom muzeju u Ulici kralja Petra.

Muzeji i Galerije:

Etnografski muzej
Ovo je jedan od najstarijih muzeja u Srbiji. Prikazuje narodne nošnje, garderobu i oružje iz rata i slične predmete.

Jevrejski muzej
Mali muzej koji se nalazi u zgradi u Ulici Kralja Petra. Prikazuje artefakte i dokumenta o životu Jevreja u Srbiji.

Kulturni centar UK Parobrod
Ovo je zvanični kulturni centar opštine Stari grad i jedan od najposećenijih kulturnih centara među mlađom urbanom populacijom. Na ovom mestu, posetioci mogu posetiti zanimljive umetničke i dizajn izložbe, radionice i prezentacije i projekcije filmova.

U podrumu zgrade nalazi se Das Boot džez klub. Savršeno mesto za ispijanje kafe tokom dana i slušanje dj-eva i žive muzike tokom večeri.

Barovi:

Dorćol je dom različitih barova. Možete posetiti Pastis bistro u Ulici Strahinjića bana 52b ili čuveni bar Centrala Siminoj ulici br. 6.

Restorani:

Predložili bismo restoran Tribeca na uglu ulica Kralja Petra i Knez Mihailove. Ovaj restoran posluje uspešno već više od 10 godina.
Restoran Jevrem ima prelepu baštu i služi jela i tradicionalne i internacionalne kuhinje. Nalazi se u Gospodar Jevremovoj ulici br 36.

Shopping:

Ako želite da osetite trendy, posetite Supermarket concept store u Višnjićevoj ulici. Ovo je prva koncept prodavnica na Balkanu. Ovo veliko mesto nudi restoran fuzione kuhinje, koktel bar i jedan deo koji predstavlja radnju koja nudi modne artikle sa lokalne i internacionalne scene.

Klub:

Klub Tube je jedan od najistaknutijih klubova u Beogradu. Bio je domaćin DJ-evima svetske klase iz celog sveta, kao što su Ben Klock, Jimmy Edgar, Nina Kraviz, Steffi i drugi. Orijentisan je ka house i techno muzici .

Smeštaj:

Naravno, preporučujemo naše apartmane u BeograduCity Break Apartments. Nudimo potpuno opremljene apartmane u ovoj centralnoj zoni Beograda. Možete pogledati našu mapu i pronaći apartmane na vašoj željenoj lokaciji po veoma pristojnim cenama.

splav na vodi

Vodic Kroz Beogradske Klubove Sa Elektronskom Muzikom

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.