Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Venčanje u Beogradu – kako da isplanirate svoj veliki dan do savršenstva

Beograd je sjajna destinacija za venčanja tokom cele godine, sa velikim izborom i opcijama za svaki džep. Bilo da planirate veliko venčanje ili mali, privatan prijem, potrebna je ozbiljna organizacija iza koje često stoji tim ljudi koji se brinu da sve prođe bez greške. Ukoliko ste pak ograničeni budžetom, i niste u mogućnosti da priuštite pomoć, evo par stvari na koje neumitno morate obratiti pažnju kako biste izbegli neprijatna iznenađenja u poslednji čas, i u potpunosti uživali u svom najlepšem danu koji proslavljate u Beogradu.

1. Odabir adekvatnog prostora

Odabir odgovarajućeg prostora i to ne samo u skladu sa budžetom, već i sa vašim afinitetom i ukusom, od izuzetnog je značaja za uspeh celokupne organizacije. Sala nedovoljne veličine i svetlosti, loše osvetljenje i ozvučenje, nepraktičan raspored, sve to će otežati realizaciju venčanja i stvoriti glavobolju, a to svakako ne želite. Uvek je bitno odabrati nekoliko lokacija, a potom nakon obilaska i razgovora sa menadžerom (takođe, bitnim činiocem jer on će vam „ispunjavati“ želje) donesite odluku. Bilo da volite luksuznije prostore, klupsku opuštenciju, restoransku nonšalantnost ili romantične letnje bašte, važno je da se u tom prostoru osećate prijatno i ugodno!

2. Izrada pozivnica

U moru kompanija koje se bave štampanjem pozivnica, važno je naći onu koja će razumeti vašu zamisao i ideju i realizovati je baš onako kako ste vi to zamislili, jer pozivnica je „lična karta“ vašeg venčanja. Iako ćete zasigurno uzeti u obzir neku veću firmu, predlažemo vam da potražite mlade i maštovite kreativce na Facebooku. Njihovi radovi često izlaze van granica standarnog i klasičnog i možda će baš njihova maštovita ideja za pozivnicu dati poseban pečat celom događaju.

3. Odabir venčanice i odela

Bilo da živite u Beogradu ili planirate svoje venčanje ovde, a samim tim i da ovde nađete venčanicu i odelo za mladoženju, važno je da počnete na vreme! Ponuda jeste velika, ali je potražnja još veća, a pronalaženje haljine i odela koji će vas u potpunosti oslikati može da potraje. Obiđite velike salone, ali ne zaboravite one male, skrivene do kojih ćete lakše doći preko interneta nego uživo. Spremite olovku i papir i bacite se na istraživanje!


4. Cvetni aranžmani

Pored mlade i mladoženje, cvetni aranžmani su svakako nešto što će odmah privući pažnju gostiju, te je važno naći dekoratera koji će vas razumeti i vašu viziju preneti u najlepše cvetne dekoracije! U Beogradu se može naći nekoliko velikih firmi koje su nadaleko poznate po svom videgodišnjem iskustvu u kreiranju cvetnih aranžmana, ali to uvek ide u paru sa višom cenom. Ukoliko niste u prilici da odvojite veliki budžet, ali ipak želite da cveće bude upečatljiv detalj na vašem venčanju, važno je da odaberete pre svega pravo cveće. Uz to, na društvenim mrežama možete pronaći brojne dekoratere i cvećare koji rade samostalno, a svoje radove reklamiraju samo na internetu.

5. Odabir muzike

Da li ćete odabrati bend, pevačicu i klavijaturistu ili gitaristu, didžeja, ili ćete pak puštati muziku sa CD-a, zavisi u potpunosti od vas. Kako je muzika poprilično „krupna stavka“ na spisku obaveza za venčanje, mnogi se odlučuju na najjeftiniju varijantu (CD) i veoma često na kraju zažale zbog toga. Beograd je prepun mladih talentovanih bendova, pevača, muzičara koji izvode najraznovrsniju muziku, a mi vam predlažemo da zasučete rukave, istražite šta se sve nudi na muzičkom tržištu, raspitate se za preporuke, odete bar na jednu svirku muzičara koji su vam interesantni i potom donesete odluku koga ćete angažovati. Zapamtite, ne morate papreno platiti muziku, ali isto tako nikako nemojte štedeti na njoj!


6. Fotografisanje

Dobre fotografije vrede više od 1000 reči, ali zato loše fotografije mogu da vam unište dan! Raspitajte se kod drugih i fotografa uvek uzimajte na preporuku, jer najbolja reklama je zadovoljna mušterija. Ukoliko pak niste iz Beograda, ali želite ovde da organizujete venčanje, predlažemo vam da iskoristite prednost društvenih mreža za pronalaženje talentovanih umetnika koji će ovekovečiti vaš najlepši dan. Nemojte zaboraviti ni pronalaženje savršenih destinacija za fotografisanje. A na vašu sreću Beograd je izuzetno fotogeničan – predivni prizori, rustična i šarenolika arhitektura, parkovi, reke i Ušće, i dve omiljene destinacije za fotografisanje Kalemegdan i Topčiderski park… Ne zaboravite, ukoliko se odlučite za fotografisanje na nekoj javnoj lokaciji poput Kalemegdana raspitajte se da li vam je za to potrebna i dozvola lokalne vlasti.

7. Smeštaj gostiju u Beogradu

Ukoliko imate goste koji dolaze u Beograd samo zbog vašeg venčanja, sigurno će im biti potreban smeštaj. City Break Apartments je do sada ugostio veliki broj gostiju koji su u grad dolazili radi venčanja i pomogao brojnim mladencima u tome da se njihovi gosti osete što prijatnije i da im boravak u gradu bude što lakši. Kao pouzdan partner sa velikim iskustvom City Break Apartments nudi apartmane u samom centru grada, na elitnoj lokaciji, često u istoj zgradi, ulici ili bloku što smeštanje većeg broja gostiju čini daleko lakšim. Kako je boravak u privatnim apartmanima znatno jeftiniji od hotelskog smeštaja, daje vam više fleksibilnosti i privatnosti, obezbeđuje i parking na zahtev, kao i mnoge druge pogodnosti, ovaj vid smeštaj odlično je rešenje koje donosi uštedu, naročito za parove koji imaju ograničen budžet.

8 razloga zašto poslovni putnici sve češće biraju apartmane umesto hotela

Apartman u Beogradu Mondo

6 razloga za iznajmljivanje apartmana u centru grada…

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.