Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

TOP 5 Novih Restorana i Barova

U našim prethodnim tekstovima, već smo pominjali i tradicionalne i moderne beogradske restorane i barove koje vredi posetiti. Danas idemo dalje i preporučujemo našim klijentima i čitaocima i neka nova mesta koja volimo. Počećemo sa Ambarom u Beton Hali, pored reke.

Ambar je novootvoreni restoran u Savamali, na obali reke Save. To je moderan restoran na dva nivoa obogaćen sa nekoliko umetničkih detalja. Balkanska kuhinja je u ponudi sa više od 35 vrsta rakija, balkanskih vina i koktela. Naša preporuka je da počnete sa manjim porcijama tradicionalnih srpskih specijaliteta kao što su kajmak, palenta, salate, domaći kulen, kozji sir i ajvar, a nastavite sa izvanrednim izborom mesa.

Adresa: Karđorđeva 2-4, Beton hala, 11000 Beograd

Naša sledeća preporuka je Restoran Mentalitet (eng. Mentality) u Ulici Kralja Petra 70 na Dorćolu. Renoviran i novootvoreni restoran u prostoru gde je nekada bila Kafana Suvobor, Mentalitet nudi tradicionalne specijalitete u modernom stilu. To je definitivno jedan od najfinijih restorana u Beogradu i mesto gde posetioci mogu da se opuste u nepretencioznoj atmosferi i dizajnu enterijera. Kada je reč o hrani, naše omiljeno jelo je „Mentalitet trio“ kao starter, a glazirana svinjska rebarca i srpski ćevapi kao glavno jelo.

Ukoliko ogladnite istražujući poznati kreativni deo Beograda Savamalu, svratite u Deli 57. To je mesto prijatnog enterijera, nudi nekoliko vrsta piva i vina, ali i hrane. Možete početi svoj obrok sa „Brka“ Kabinet craft pivom ili čašom vina iz Vinarije Zvonko Bogdan i testeninom u peperoni sosu i ćuftama i završiti sa originalnim američkim palačinkama. Deli 57 nastoji da promoviše kombinaciju wine & dine tradicije u savršenom ambijentu, gde posetioci mogu osetiti pravi duh Beograda.

Nakon upoznavanja sa restoranima, slobodno svratite u coffee shop Koffein u Ulici Cara Lazara. To je lepo i pet friendly mesto koje obuhvata nekoliko vrsta najfinije kafe u svojoj ponudi. Moja omiljena kafa je latte od sojinog mleka koja košta oko 200 dinara .

Za kraj ovog članka izdvojili bismo jedan cool bar po imenu ŠŠ na Dorćolu. To je mali, ali udoban bar u podrumu zgrade, ali ima i malu baštu na ulici. ŠŠ bar je popularan među lokalcima. To je mesto za ispijanje kafe i piva i slušanje elektronske muzike.

Adresa : Kneginje Ljubice 9, Dorćol, 11000 Beograd

5 Lokalnih Barova Koje Vredi posetiti

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.