Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Sesti Beogradski tango susreti - apartmani beograd City Break Apartments

Sesti Beogradski Tango Susret

Photo by 7 SeTh on Unsplash

Šesti Beogradski tango susret od 15. do 20. Aprila

Beogradski tango susret (Belgrade Tango Encuentro), međunarodni festival argentinskog tanga, biće održan po šesti put od 15. do 20. aprila.
Organizator jednog od najvećih festivala te vrste u Evropi je Institut Tango Natural.

I ove godine najavljen je bogat program uz mnogobrojne umetnike i goste iz 48 zemalja sveta. O značaju koji festival ima u kulturno-turističkoj ponudi našeg glavnog grada, a i cele zemlje, govori činjenica da već pet godina ovim povodom u Beograd dolazi više od 500 stranih gostiju, dok se u najnovijem izdanju očekuje još veći broj učesnika.
Posebnu pažnju ove godine organizatori posvećuju besplatnim događajima otvorenim za sve zainteresovane građane. Besplatni časovi, koncerti i plesne radionice održaće se od 16. do 18. aprila u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Kada je reč o događajima posvećenim domaćim i inostranim plesačima i plesačicama, ovogodišnji festival donosi pravi tango-maraton, što znači da će se tango plesati neprekidno, danju i noću.
Pored plesnih radionica koje će voditi najpoznatiji argentinski tango plesači, velikih plesnih večeri – milongi, učesnici festivala će moći da plešu i tokom dana, kao i na after party milongama, i to na četiri različite lokacije: Studentski kulturni Centar, Mikser House, Teatar 78, Centar za razvoj argentinskog tanga.
Za vreme festivala posetioci će moći da uživaju u enterijerima posebno uređenim za ovaj događaj, tango kafeu, predavanjima o tango kulturi i muzici, kao i u izložbi poznatih brendova iz sveta tango mode, a večernje milonge će okupiti oko 800 plesača i plesačica iz celog sveta koji će prisustvovati spektakularnim nastupima najvećih tango umetnika današnjice.

Slika

Izlozba Ruske Avangarde U Muzeju Istorije Jugoslavije

City Break Nedeljni Vodic: Izlozbe, Festivali i Zurke

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.