Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

  • polica-sa-soljama
  • kafa-na-stolu
  • la-petit-cantine
  • macka-spava-na-stolici

Retro Sjaj Savremenog Beograda

Beograd je grad pun kontrasta, stari-novi, tradicionalni-savremeni, često retro a ponekad i u koraku sa vremenom. Beograd je u znaku skrivenih lepota, uvučenih ulica, neispričanih priča koje čekaju nekoga da ih otkrije i reinterpretira. Često nije potrebno da putujete daleko da biste došli do tih istih skrivenih lepota grada. Dovoljno je da promenite svoju dnevnu rutinu, uputite se putem zabačenih ulica i počastite se iznenadjenjima i skrivenim „blagom“ koje ćete pronaći.

Krenite na jednosatnu turu od centra starog grada, Kosančićevog venca koji je sav u kaldrmi i čiji svaki kamen oslikava deo burne prošlosti grada. Možete da osetite taj retro sjaj grada, pogled na ušće reke Save u Dunav, nekadašnju kuću srpskog akademika Mike Alasa, dzez baštu skrivenu iza malih stepenica u dvorištu posleratne zgrade sve do Konaka Knjeginje Ljubice u kome možete popiti pravu domaću kafu u sklopu specijalnog programa koji muzej nudi.

Pokušajte na pronađete autentični beogradski suvenir. Posetite Etnografski muzej i pogledajte tradicionalnu narodnu nošnju iz različitih perioda srpske istorije. Muzejska prodavnica je odmah iz ugla. Ako ste u potrazi za nečim više modernim obavezno svratite u Remake koncept radnju koja nudi raznolikost savremeno dizajniranih i unikatnih proizvoda.

Deo grada oko Vuka Karadzića, Topličinog venca, Gračaničke i Pop Lukine je nova kretivna četvrt Beograda. Ovde ćete naći male autentične radnje, stare restorane domaće kuhinje, porodične poslastičarnice i popularne sladoledzinice. Tu su Decko Tzar, poslastičarnica Mandarina, Moritz Ise sladoledi, Makadam koncept radnja, Gradstore radnja, Shamizla prodavnica nameštaja, restoran Proleće, restoran Vuk itd.

Ne zaboravite da možete popiti čaj ili kafu u popularnom Kofeinu, Amelie bistrou ili prelepoj knjižari i čajdzinici Apropo. Ovaj deo grada ima poseban šmek, u njemu se osećate kao da ste u samom srcu grada gde i jeste, ali izolovani od gradske buke i saobraćaja.

Zagrebite površinu i utonite dublje u istoriju, kulturu i suštinu grada. Posetite najstarije prodavnice u Beogradu. U ulici Kralja Petra, na Dorćolu nalazi se stara porodična prodavnica parfema, dok u Vuka Karadzića možete naći prelepu porodičnu prodavnicu naočara i poznatog Bombonziju Bosiljčić u Gavrila Principa koja održava tradiciju u proizvodnji najfinijeg ratluka i slatkiša. U Nušićevoj ćete naći hand made kravate dok na Dorćolu možete okusiti prave francuske kolače i peciva sveže pravljena po receptima mladih francuskinja koje su odlučile da svoja umeća prezentuju upravo u starom centru grada na Dorćolu u Dobračinoj 19.

Iako često poznat po noćnom životu i lepim ženama ovaj grad je mnogo više od toga. Stoga, ako želite da zaronite u srž Beograda najpraktičnije je da ga sami istražite.

Inspiracija www.milestowalk.com

Srbija Među Najbolje Stilizovanim Nacijama Na Olimpijskim Igrama u Riju

Vodic Kroz Srpsko Vencanje

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.