Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Zid u savamaloj

Posetite Kreativnu Cetvrt Beograda Savamalu

Urbana regeneracija. Prelazak sa urbanog propadanja ka urbanom stilu. To je Savamala. Sve je počelo oko 2008. godine. Renoviranje bivših industrijskih objekata, uglavnom skladišta koji su pretvoreni u umetničke galerije, kulturne centre, barove i klubove. Javna umetnost ulepšava uništene fasade. Grafiti i murali predstavljaju ključni deo regeneracije. Lokalni ulični umetnici obogatili su fasade uz pomoć stranih gostiju. Svake godine u vreme Mikser festivala pojavljuje se neki novi mural. Savamala polako postaje gradski kreativni centar. City Break Apartments uvek preporučuje ovaj deo grada svojim gostima kao obaveznu destinaciju za kulturni i noćni život.

Kultura klabinga je veoma živa. Svakog meseca se pojavi novo mesto. Na slici možete videti Mikser House, mesto koje predstavlja deo kreativne industrije Savamale. To je veliko mesto koje služi kao koncertna dvorana, klub, bar, restoran, dizajn izložbeni salon i prodavnica.

Odmah pored možete videti trio Savamale  – Radost (restoran), Ludost i Mladost (bar i klub) međusobno povezane koridorom. Tačno prekoputa, Galerija 12 HUB prređuje izložbe u vezi sa novom medijskom umetnošću. Ovde možete pogledati dela lokalnih umetnika kao što su Simonida Rajčević ili Džoni Racković, kao i dela umetnice Elane Katz, koja živi u Njujorku.

U Ulici Braće Krsmanovića nalazi se Kulturni centar Grad (KC Grad). To je najposećeniji i najnteresantniji kulturni centar u gradu. Priređuje izložbe, debate, filmske projekcije, festivale, DJ nastupe i koncerte. Najposećeniji događaji su Moda za poneti – lokalni modni i dizajneri nakita prodaju svoje proizvode u trajanju od tri dana, i Delikatesni ponedeljak – svakog ponedeljka u 19h specijalni gosti pripremaju hranu za sve. Cena kupona je 150 dinara. Naravno, možete kupiti više od jednog

In the same street stand alternative clubs Peron and Ben Akiba.  Next to mentioned clubs stands Tranzit- a new up-market restaurant. If you are one of those beer drinkers and sausage lovers don’t miss newly open Berliner pub.

Lepa stara zgrada na slici nalazi se odmah pored šarenog stepeništa. Možete posetiti Apartman, jedan od retkih gay klubova u gradu. Ako ste gladni možete jesti u Gnezdo Organic-u, restoranu organske hrane, koji se nalazi na 3. spratu i radi u popodnevnim satima. U dobro skrivenom dvorištu nalazi se Bašta, jedan od najboljih džez barova u Beogradu. Vintage enterijer i dobro pripremljeni kokteli u kombinaciji sa izuzetnom lokacijom, čine ovaj bar omiljenim mestom mnogih.

Ukoliko vam je potreban smeštaj u ovom delu Beograda, City Break Apartments nudi lepe i potpuno opremljene apartmane: apartman Savamala, Apartman Palace 29 i Apartman Soho. Samo da napomenemo da je centar grada veoma blizu, 10 minuta peške od Savamale, gde takođe možete naći udobne i lepe apartmane koje nudi naša kompanija, koja posluje u Beogradu već dugi niz godina.

Apartman Knez mihajlova dnevna soba

Preporuka Apartmana za Februar 2015

Restoran Kran - Beton hala - enterijer

Posetite Restorane U Beton Hali Pored Reke

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.