Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

apartmani u beogradu

Jesen u Beogradu: Trikovi koji će vam pomoći da osvežite svoj stan

Dolazak jeseni i pad temperature, uglavnom, budi u ljudima potrebu da se ušuškaju u toplini svog doma uz omiljenu seriju, film ili neku dobru knjigu. Toplinu doma, naravno, stvaramo ličnim izborom detalja i predmeta koji će se u njemu naći, a mali detalji mogu bitno uticati na kompletan izgled i doživljaj prostora.

Čak i kada nismo u finansijskoj mogućnosti da preuredimo enterijet čitavog stana, upravo su sitni predmeti ključni detalji koji će nam pomoći da osvežimo prostor i adaptiramo ga u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom.

Neki ljudi više vole tople, zemljane boje u stanu, dok je drugima potrebno nešto što će ih “probuditi” – živahni tonovi koji će uneti svežinu i radost uprkos tmurnim i kišnim danima.

U City Break apartmanima često smo u situaciji da preuređujemo i renoviramo apartmane, pa smo vremenom postali svesniji kako čak i najmanji detalj, kao što je na primer jastuk ili neka lepa biljka, može učiniti mnogo kada želimo da napravimo promenu.

U nastavku teksta sa vama delimo savete kako da uz malo truda ulepšate i osvežite svoj životni prostor.

Spavaća soba

Spavaća soba je jedna od važnijih prostorija u domu. Tu se odmaramo, pa je to logično prostor koji treba da nam bude prijatan i udoban – od trenutka kada uđemo u sobu i psihički se pripremamo za san, pa sve do trenutka kada legnemo u krevet i zatvorimo oči.

Spavaću sobu možete da osvežite nekom lepom zelenom biljkom. Zelena boja je poznata kao boja koja umirujuće deluje na psihu pa možete jedan deo zida ili čak čitav zid ofarbati u ovu boju. Vodite računa, naravno, da vam se i ostatak predmeta u sobi uklapa uz to. Uz zelenu boju dobro se slažu beli komadi nameštaja ili prirodni materijali, na primer drvo. Ubacite drvenu komodu ili radni sto i odmah ćete osetiti sklad ovih tonova.

apartmani u Beogradu

Spavaća soba – apartman Nina

Takođe, ako vam je spavaća prostorija dobro osvetljena dnevnim svetlom, a čini vam se i da među nameštajem dominiraju svetle boje, unesite detalje koje će dati kontrast – tirkizne fotelje ili slike sa jačim bojama. Ako ne volite slike, možete da stavite ogledalo ili ukrasne detalje poput “hvatača snova”.

apartmani u beogradu

Tirkizne fotelje u spavaćoj sobi – apartman Cityzen.

apartmani u beogradu

Spavaća soba – apartman Nina. Detalj iznad kreveta – „hvatač snova“.

Za one koji više vole intimniju atmosferu oktobar je prava prilika da se „poslužite“ jesenjim bojama kao što su braon ili ljubičasta. Uzmite par dobrih jastuka ili zavesa u ovim bojama i za čas ćete napraviti malo luksuzniji ambijent. U našem apartmanu „Dorćol“ ovaj efekat je postignut tako što se zid braon boje nalazi naspram belog kreveta, a sve to je upotpunjeno detaljima bordo-ljubičastih nijansi. Uz to, krevet ima i okvir za baldahin što dodatno doprinosi elegantnom duhu ovog enterijera.

aparatmani u beogradu

Spavaća soba – apartman Dorćol

Dnevna soba

Ono što važi za spavaću može se primeniti i na dnevnu sobu. Jarki detalji – zavese ili na primer, korpe sa voćem, kao i saksija, neki su od elemenata koji će osvežiti prostor onima koji žele živahnu atmosferu. Žuta i narandžasta boja mogu vam popraviti raspoloženje u kišnim danima. Naravno, osvetljenje igra veliku ulogu u stvaranju ambijenta pa imajte i to u vidu kada preuređujete prostor.

apartmani u beogradu

Dnevni boravak – apartman Siesta.

Jarki jastuci na tamnijim sofama postižu odličan efekat. Umesto zelene, ubacite biljku sa crvenim cvetovima. Ukoliko vam je nameštaj u stanu jednobojan ubacite sofu druge boje između belih zidova i napravite prijatan kontrast. Takođe, dobar detalj prestavlja i efektan tepih koji može da razbije monotoniju dnevnog boravka. Umesto jednobojnog, izaberite neki sa dezenom pa se na osnovu toga poigravajte sa ostalim detaljima kao što su slike ili lampe.

apartmani u beogradu

Dnevni boravak – apartman Iskra.

apartmani u beogradu

Tirkizna sofa – apartman Urban.

apartmani u beogradu

Tepih u dnevnom boravku – apartman Atelje.

Kupatilo i Kuhinja

Sterilan izgled kupatila itekako može da se učini živahnijim – ne mora sve biti samo belo.
Usudite se, kao i mi, da stavite žute pločice – nećete se pokajati! 🙂 Ako niste za ovakav vid eksperimenta, probajte sa drvenim elementima. Drvo uvek pomaže da se stvori topao ambijent. Ako ste od onih koji vole da se osećaju toplo u svom kupatilu – obavezno ubacite ormariće od drveta i recimo peškire, u bež boji. Da biste vizuelno uvećali prostor, koristite staklene elemente kao što je lavabo u apartmanu na fotografiji niže ili pak veća ogledala. Za one koji vole svedeno – neka kupatilo bude u samo dve boje. Crna i bela su uvek dobar izbor pa i detalje možete uklapati u skladu sa tim – kao na primer zavesu za kadu.

apartmani u beogradu

Žute pločice u kupatilu – apartman Kosovska.

apartmani u beogradu

Stakleni lavabo – apartman Skadarlija.

apartmani u beogradu

Crno-belo kupatilo – apartman Jevrem.

Kuhinje su pogodnije za više detalja, pa čak i za tapete. Komad šarenog tapeta čini da ova kuhinja izgleda veselo.

apartmani u beogradu

Šareni tapet – detalj kuhinje u apartmanu Siesta.

U svedene kuhinje ubacite jedan element jarke boje kao na primer plastični držač za sušenje sudova. Ovaj mali detalj biće efektna promena koja će vam ulepšati vreme koje provodite tu. Ako niste baš zadovoljni takvim izborom, onda se opredelite za neki drugi detalj, kao što je na primer multifunkiconalna ploča koja može da bude i šank i radna površina.

apartmani u Beogradu

Roze detalj u kuhinji – apartman Mikser.

apartmani u beogradu

Drveni šank – kuhinjski detalj u apartmanu Cetinjska.

Nadamo se da smo ovim primerima uspeli da vam bar malo pobudimo inspiraciju i kreativnost. Uz malo mašte možete efikasno da preuređujete dom koristeći detalje i kombinujući boje nameštaja i zidova. Budite hrabri, eksperimentišite i što je najvažnije – slušajte sebe i svoj ukus jer je dom mesto gde ćete provoditi najviše vremena. Zbog toga je važno, da se ono što ste napravili, pre svega, vama najviše dopada! 🙂

Uživajte u jesenjim danima uz City Break Apartments tim.

Ukoliko želite smeštaj u nekom od naših apartmana u Beogradu pogledajte našu ponudu na linku – apartmani u Beogradu.

Pratite nas i na našoj zvaničnoj Facebook stranici za sveže novosti i informacije.

Grafit na zidu

Vikend u Beogradu: Kako u obilazak sa manjim budžetom?

Statua pobednika na kalimegdanu

Turistički vodič kroz Kalemegdansku Tvrđavu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.