Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Hram Svetog Save u Beogradu

Hram Svetog Save: Impresivna lepota i duhovnost Beograda

Hram Svetog Save, smešten u Beogradu, predstavlja jedan od najimpresivnijih verskih objekata u Srbiji i jednu od najvećih pravoslavnih crkava na svetu. Ova monumentalna građevina privlači pažnju svojom veličinom i arhitektonskom lepotom.

Izgradnja Hrama Svetog Save započeta je 1935. godine, ali je tokom istorijskih događaja i ratova rad na njemu bio prekinut i nastavljan tokom decenija. Danas je crkva još uvek u procesu izgradnje, ali je već postala ikoničan simbol Beograda.

Hram Svetog Save se nalazi na Vračaru, na mestu gde se nekada nalazila stara crkva koja je srušena u Drugom svetskom ratu. Ova nova građevina odlikuje se impresivnom kupolom i detaljno ukrašenom fasadom.

Unutrašnjost Hrama oduzima dah svojom lepotom i bogatstvom detalja. Posetioci mogu videti veličanstvene mozaike koji prikazuju scene iz Biblije i pravoslavne ikone. Centralni deo crkve čini veliki oltar sa ikonostasom, gde se održavaju bogosluženja.

Hram Svetog Save je ne samo verski centar već i kulturno i duhovno mesto koje privlači posetioce iz celog sveta. Oko crkve se nalazi prostrano dvorište sa fontanama i zelenim površinama, pružajući miran ambijent za šetnju i odmor.

Posetite Hram Svetog Save i doživite duhovnu i arhitektonsku lepotu ovog izuzetnog mesta koje je postalo simbol Beograda.

Statua pobednika na kalimegdanu

Turistički vodič kroz Kalemegdansku Tvrđavu

Hilandarska ulica u Beogradu

Čarobna Hilandarska ulica: Iskusite luksuz u apartmanu Klishe Zen

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.