Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

  • dva-jelena-hrana-puno
  • KafanaZnakPitanja1
  • saran

Gde Mozete Jesti U Beogradu

Budite sigurni da nećete ostati gladni u ovom gradu. kultura ishrane je uvek bila bogata kako u Srbiji, tako i u Beogradu. Lokalci obično jedu u pekarama i kioscima, a povremeno u kafanama i restoranima. Najpoznatiji doručak je burek (pita sa sirom ili mesom) sa jogurtom. To uklanja mamurluk, vrlo je ukusno i puno masti. Treba takođe znati da Beograd nije baš prijatelj vegana. Srbi su ljubitelji mesa i većina srpske tradicionalne kuhinje sastoji se od mesa.

Na kioscima Srbi obično kupuju kebab, pljeskavicu i kobasice. Postoji više vrsta, kao što su: gurmanska pljeskavica (punjena sirom i slaninom), leskovačka pljeskavica (sa ljutom paprikom), sarajevski ćevap (mali ćevapi sa lukom i senfom) .. itd. Obično su to specijaliteti.

Najbolja mesta za probanje srpskih tradicionalnih jela su definitivno kafane – tradicionalni restorani. Najpoznatije se nalaze u Skadarskoj ulici u centru grada. Skadarska ulica je bila mesto boemskog okupljanja umetnika, pisaca i pesnika na početku 20. veka. Danas ova čuvena ulica s kaldrmom predstavlja dom brojnim restoranima i barovima, kao što su: Dva jelena, Šešir moj, Zlatni bokal, Putujući Glumac, Skadarlija, Red bar i tako dalje.

Mi bismo preporučili kafanu „Dva jelena“ koja neguje tradiciju od preko 150 godina. Izgleda kao stara drvena seoska kuća sa dve otvorene bašte. Meni po kome je ova kafana postala poznata, kreirao je 1921. i 1928. godine kuvar Žarko Dačić. Noazet za dve osobe (file, pečurke, mozak na žaru, sos od pavlake i kostiju), biftek Čika Đura, razni medaljoni (sa pečurkama, grilovani na skadarski način), jagnjetina i svinjetina, samo su neka od jela koja daju poseban pečat gurmanskom restoranu. Morski specijaliteti kao što su dimljena pastrmka, lignje, crvena riba su takođe na meniju. Pored velikog izbora specijaliteti sa roštilja, mesa i kuvanih jela, restoran takođe nudi i vegetarijanska jela, dezert kao što tufahije, sladoled, gratinirane palačinke, orasnice, itd.

U centru grada, na Kosančićevom vencu, nalazi se najstarija kafana u Beogradu, pod nazivom „Znak pitanja“. Kao i Skadarlija, i ovo je takođe bilo popularno mesto okupljanja boema, pesnika i pisaca. Danas, Kafana Znak pitanja je više orijentisana ka turistima. Restoran nudi duh starog Beograda i služi tradicionalne specijalitete.

U slučaju da ste smešteni ili da posetite Zemun, istakli bismo Restoran Šaran na Dunavskom keju. To je čuveni beogradski restoran gde možete čuti pravu tradicionalnu muziku i jesti plodove mora, kao i specijalitete od mesa u kombinaciji sa srpskim vinom.

U slučaju da putujete u Beograd, mi preporučujemo naše udobne apartmane u centru grada. Nudimo mnoštvo različitih enterijera, tako da možete odabrati onaj koji se Vama dopada. Svi naši apartmani su kompletno opremljeni.

DJ u beogradskom klubu

Srpski DJ-evi koje bi trebalo da znate

Zidine gamzigrada

Vodic Kroz Srpske Lokalitete Pod UNESCO Zastitom

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.