Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

zaljubljeni par na kalimegdanu

Evergrin stvari u Beogradu… Cak i zimi

Iako nije tipična zimska destinacija, Beograd zimi je vredan Vaše posete čak i u tom periodu. Za razliku od nekih evropskih gradova koji imaju tendenciju da budu sezonske destinacije, tokom zimskih meseci u glavnom gradu Srbije možete se i te kako zabaviti. Bez obzira što nisu tipične zimske aktivnosti, Vašem dolasku možete dodati malo uzbuđenja posetom ovih 5 ( i 1 dopunskom) destinacija.

1. Kalemegdanska tvrđava

Beogradska tvrđava koja datira još iz Rimskog doba, ima posebnu draž tokom zime. Predivan park koji je sakriven među starim, sredjovekovnim i modernim zidinama i kulama, prekriven snegom, probudiće u Vama poseban osećaj romantike i uskoro će Vas vratiti nazad na put kroz daleku istoriju. Kalemegdanska tvrđava je savršena šetačka zona za sve: od parova, posmatrača ptica do ljubitelja istorije.

zaljubljeni par na kalimegdanu tokom zime
Photo Credit : chat des Balkans-Flickr

2. Muzej Nikole Tesle u Beogradu

Kada budete osetili potrebu da se zagrejete posle uzbudljive šetnje, možete uživati u jednoj aktivnosti u zatvorenom. U Beogradu se nalazi muzej posvećen jednom od najvećih svetskih naučnika – Nikoli Tesli. Čak iako niste ljubitelj fizike i tehnologije, oduševiće vas vrhunski interaktivni prikaz Teslinih pronalazaka i uvid u njegov privatni život koji će Vaše uzbuđenje podići na viši nivo. U jednom trenutku ćete stajati pored džinovskog generatora iz kojeg će sevati munje iznad Vaše glave, a neonka u Vašim rukama će zasijati.

unutrasnjost muzeja nikole tesle
Photo Credit: Nikola Tesla Museum

3. Escape room

Nakon što je preplavila brojne evropske prestonice, escape room manija je najzad stigla i u Beograd. Jednočasovna avantura za sve ljubitelje istraživanja, koji vole da okupiraju svoj mozak rešavajući misterije tokom svog odmora. Raznovrsnost tema, od inspirisanih lokalnim ikonama kao što su Tesla i Tito, do univerzalnih kao što su vampiri i tajni agenti, mame brojne posetioce. Sve sa jednim ciljem – da reše zagonetku i pobegnu iz sobe pre isteka vremena.

katanac na drvenim vratima

4. Skadarlija – Beogradska boemska četvrt

Beogradska boemska četvrt je savršeno mesto kada osetite da ostajete bez „goriva“. Starogradska ulica specifičnog stila, popločana kaldrmom, ispunjena je restoranima nacionale kuhinje, sa srpskim tradicionalnim jelima, raznim vrstama domaćih rakija i vina. Autentični zvuci balkanske muzike u pozadini ispuniće Vašu dušu i upotpuniti uživanje u srpskoj tradicionalnoj hrani.

skadarlija nocu
Photo Credit: Maya Maceka-Flickr

5. Noćni život u Beogradu

Noćni život je nešto što nikada ne jenjava u Beogradu. Svakog dana u nedelji, svake nedelje u mesecu, tokom cele godine, bez obzira koliko su niske temperature. Iako jedan od najpopularnijih vidova, noćni provod na reci tokom zime nije opcija. Ipak, ostaje Vam bezbroj mogućnosti za noćni provod u gradu, koju god vrstu muzike da preferirate (pop, folk, elektronsku, tehno, itd). Od Savamale i Cetinjske ulice, do pionira beogradskog noćnog provoda kao što su The Tube i Plastic.


photo Credit: Showroom

6. Bonus obilazak u blizini Beograda

Iako je ponekad tamo teško stići tokom zime, Avalski toranj tokom cele godine nudi panoramski pogled na grad i okolinu. Uživaćete u pogledu koji oduzima dah, iz restorana koji se nalazi na 119 metara iznad zemlje, ili 122 metara visokog vidikovca sa panoramom od 360 stepeni. I otvoren je svakog dana!

avalski toranj
Photo Credit: Avalski toranj FB

Ukoliko vam je potrebna preporuka u odabiru odgovarajućeg smeštaja u blizini neke od navedenih destinacija, možete nas kontaktirati preko naše kontakt forme za rezervaciju apartmana ili direktno na telefon +381 61 309 2100. Prijatan boravak, želi vam City Break Apartments.

Kalimegdanski park

5 Parkova Koje Morate Da Posetite Kada Ste U Beogradu

5 Mesta u Beogradu Za Slatkoljupce

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.