Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

City Break vodič: Šta se dešava u Beogradu u februaru

Predstavljamo Vam najzanimljivija februarska dešavanja u Beogradu – od filma i muzike do zabave i izložbi!

Međunarodni filmski festival FEST
Od 24. februara do 5. marta
www.fest.rs

U februaru je sve u znaku ljubavi i filma i ljubavi prema filmu. U proteklih 40 i nešto godina, kraj februara je rezervisan za Međunarodni filmski festival – FEST, koji donosi neke od najboljih dugometražnih i dokumentarnih filmva iz prethodne godine u Beograd. Domaći i inostrani takmičarski programi, autorski filmovi, kandidati za Oskara – više od 100 filmova Beograd tokom 10 dana pretvara u jedan veliki bioskop.
Ovogodišnje, 45. izdanje FEST-a otvoriće čuvena italijanska filmska zvezda Monika Beluči, a potom će uslediti i premijerno prikazivanje najnovijeg filma Emira Kusturice „Na mlečnom putu“.

 

Koncert Josipe Lisac
14. februar
Sava Center

Najromantičniji dan u godini, 14. februar tj. Sveti Valentin, obeležiće koncert jedne od najvećih regionalnih muzičkih zvezda i umetnica, hrvatska pevačica Josipa Lisac. Beogradskim koncertom ona će započeti i veliku regionalnu turneju kojom obeležava 50 godina na muzičkoj sceni.
Poznata po svom jedinstvenom glasu i stilu, kao i originalnom nastupu, Josipa je jedna od najcenjenijih umetnika u našem okruženju i svakako neko čiji koncert ne treba propustiti.

 

Međunarodni sajam turizma
Od 23. do 26. februara
Beogradski sajam
www.beogradskisajamturizma.rs

Najveći turistički događaj u Jugoistočnoj Evropi, Međunarodni sajam turizma održava se u Beogradu od 23. do 26. februara. Ovo je odlično mesto za sklapanje poslova, pronalaženje dobrih ponuda i first minute aranžmana, ali i mesto susreta sa više od 1000 domaćih i međunarodnih izlagača iz više od 55 zemalja. Ovogodišnja zemlja partner je Crna Gora.
Tokom Sajma turizma, održavaju se još dva događaja značajna za turistički svet – Sajam opreme za ugostiteljstvo HORECA i Međunarodni sajam vina BEOWINE.

 

Vikend izraelske kulture
10 – 12. februara
Mikser House

Drugu godinu za redom, Mikser House je domaćin festivalu izraelske kulture „Iz Izraela s ljubavlju“. Tokom tri dana posetioci će imati priliku da se susretnu sa značajnim imenima izraelske kulturne scene, uživaju u modernom plesu, gledaju studentske filmove, posete izložbu o bauhaus arhitekturi i probaju neke od najčuvenijih izraelskih specijaliteta.

 

PlayUK – Festival novog britanskog filma
16 – 19. februara
Kulturni centar Beograda
www.britishcouncil.rs

Istinski jedinstven međunarodni festival koji slavi britansku kinematografiju – PlayUK donosi u srpsku prestonicu deset filmove britanskih autora koji u poslednje vreme privlače veliku pažnju i učestvuju na najrelevantnijim filmskim festivalima. Kako i valja, festival će otvoriti premijera drugog dela kultnog filma Denija Bojla, T2 Trainspotting, a tokom naredna tri dana strastveni ljubitelji filma uživaće u najboljim savremenim dugometražnim i dokumentarnim britanskim filmovima.

 

Izložba grafika Pabla Pikasa
19. januar – 5. april, od utorka do nedelje od 10:00 do 21:00
Kuća legata

Dok je u 2016. Kuća legata ugostila veliku izložbu Dalijevih dela, 2017. će definitivno obeležiti velika izložba grafika Pabla Pikasa iz ciklusa Vollard Suits. Kao jedan od najobimnijih i najpoznatijih Pikasovih grafičkih ciklusa, Vollard Suite se sastoji od pet delova koji zajedno obuhvataju 73 motiva i scene.
Dok ste u Beogradu, ne propustite priliku da posetite jednu od najboljih izložbi u našem gradu u 2017. godini!

City Break Nedeljni vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Tommy Emanuel

Martovska dešavanja u Beogradu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.