Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Zdravo dragi posetioci. Ovo je šesti post u našoj novoj nedeljnoj rubrici “City Break nedeljni vodič”. Naš cilj je da napravimo kratak pregled najnovijih zbivanja u Beogradu. Dakle, da vidimo šta se dešava tokom ove i narednih nedelja.

IZLOŽBA:

Izložba ‘’Arno Fischer: Photographs’’ predstavljena u umetničkoj galeriji Kulturnog centra Beograda, otvorena je od 7. Do 28. aprila. Svečano otvaranje biće u četvrtak 7. aprila u 19h.

Arno Fišer smatran je za jednog od vodećih fotografa u istočnoj Nemačkoj, takođe veoma važan i poštovan nemački umetnik-fotograf, koji je uspeo da kreira fotografske radove koji su iznad svake

ideološke klasifikacije. Fišer je veoma striktan kada bira radove za svoj opus. Njegovi odabrani radovi, predstavljeni u Galeriji umetnosti, sadrže 139 fotografija koje nude potpun uvid u njegovu kreativnost. Berlin je u fokusu na njegovom displeju, kako god, izložba isto uključuje radove za istočno-nemački cultruni i modni magazin ’’Sibylle’’: fascinantne portrete poznatih, kao što je Marlen Ditrih i modne fotografije koje otkrivaju druge slojeve Fišerovog opusa, kao što su slike sa putovanja širom Nemačke i iz inostranstva, iz Njujorka, Indije, Afrike i drugih zemalja Sovjetskog saveza i Istočnog bloka. Poseban deo izložbe predstavlja lepotu, malanholičnih polaroida iz serije ’’Garden’’ organizovane u formi triptiha, koje je Fišer napravio u svojoj kući tokom godina. Na ovim fotografijama verovatno ćete pronaći suštinu njegove kreativnosti.

FESTIVAL: RESONATE 2016

Resonate 2016 će ove godine obeležiti petu godinu postojanja i biće održan u Beogradu, Srbija, od 12. do 16. aprila. Tokom 5 dana, koliko će trajati ovaj festival, Resonate će prikazati pregled današnje situacije u oblasti muzike, vizuelne umetnosti i digitalne kulture. Umetnici, predavači i ostali učesnici festivala biće odabrani da predstave najveća dostignuća savremene kreativne industrije celog sveta.

Resonate 2016 biće domaćin prvih We are Europe (Mi smo Evropa) događaja. Ovaj događaj, posvećen visuelnim umetnostima i digitalnoj kulturi pozvaće Todays Art and Nuits sonores festivale i njihove prateće događaje, European lab forum i Bright Collisions, kako bi istražili dinamiku i kreativnost evropske kulture. Ovo će biti obiman program vizuelne umetnosti i muzičkih nastupa, ekspertskih seminara, radionica i govora. We are Europe (Mi smo Evropa) okuplja i udružuje energiju osam evropskih događaja, festivala i foruma, koji podržavaju evropsku kulturu, stvarajući visoke umetničke standarde, inovacije u kulturi i kreacije. Ovaj zajednički projekat ima za cilj da razvije perspektvinu evropsku viziju digitalne i elektronske kulture, kulturno preduzetništvo, inovaciju i nove tehnologije.

Resonate uživo uključuje ne samo koncerte i muzičke nastupe već i predavanja, radionice, govore, panel diskusije i izložbe koje rezultiraju Resonate konferencijom, platformom za umrežavanje, razmenu i podelu znanja i iskustva. Resonate uživo je najavio nastupe: Squarepusher-a, Omara Sulejmana, Hansa Joakima Rodeliusa i Rašada Bekera. Kao dodatak ovoj listi, Resonate uživo objavio je nova imena: Holly Herndon, Alec Empire, Daniel Miller, Pierre Bastien, Matthew Collin, Niños du Brasil, Rudi Punzo, Mariska de Groot, Kaitlyn Aurelia Smith …

ALC EMPIRE (predavanje koje će biti održano 13.4. u Kinteci a nastup 13.4. u Domu omladine Beograda)

Alec Empire je nemački muzičar iz Berlina, poznatiji kao osnivač benda Atari Teenage Riot – plodan i istaknuti solo umetnik, producent i Di džej, koji je objavio preko sto albuma, EP-a i singlova i remiksovao oko sedamdeset numera mnogih umetnika.

KONCERT:

Renomirani srpski violinista Nemanja Radulović i Orkestar Beogradske filharmonije održaće koncert u Kolarčevoj zadužbini, 7. i 8. aprila u 20 sati. Nemanja Radulović će nakon nekoliko godina ponovo svirati sa Orkestrom Beogradske filharmonije. On će odsvirati svoju interpretaciju Bruhovog koncerta za prvu violinu. Prema najavi, maestro Eiji Oue će dirigovati Štrausovog Don Žuana, koji je prošao kroz transformaciju svoje ličnosti u potragu za savršenom ženom, kao i 6. Patetičnu simfoniju Petra Ilijiča Čajkovskog, najpoznatiju od svih dela ovog žanra, koja potiče od skrivenih i potisnutih osećanja kompozitora.

Program

R. Strauss: Don Juan
М. Bruch: Violin Concerto No. 1
P. I. Tchaikovsky: Symphony No. 6 (Pathétique)

ŽURKA:

Jedna od popularnih žurki Disco not Disko biće održana na splavu 20/44 8. aprila, a vodeći di džej biće DJ Brka i Faze Action. Faze Action su braća koja rade zajedno. Traxsource ih je proglasio za najpopularnije Nu Disco/Indie Dance umetnike u 2014. godini, to je njihov jedinstven talenat za obradu vanvremenskih zvukova iz prošlosti i prilagođavanju budućim generacijama koje čine Faze Action jedinstvenim. Taj miks elemenata diska, klasike, latina i džeza sa haus muzikom, održava ovu braću iznad proseka i čini ih jedinstvenim i savremenim. Nebitno je da li su ovi Londonci u studiju ili puštaju svoje setove na festivalima, njihova posvećenost u širenju muzike naišla je na poštovanje i lojalnost novih obožavaoca širom sveta.

Karte: 500 RSD

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Ture Fotoaparatom Kroz Beograd

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.