Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Zdravo dragi posetioci. Ovo je peti post u našoj novoj nedeljnoj rubrici “City Break nedeljni vodič”. Naš cilj je da napravimo kratak pregled najnovijih zbivanja u Beogradu. Dakle, da vidimo šta se dešava tokom ove i narednih nedelja.

IZLOŽBA: BEOGRADSKI MESEC FOTOGRAFIJE

Beogradski mesec fotografije je događaj novijeg datuma koji se održava širom grada, od 1. do kraja aprila.

FESTIVAL: RESONATE 2016

Resonate 2016 će ove godine obeležiti petu godinu postojanja i biće održan u Beogradu, Srbija, od 12. do 16. aprila. Tokom 5 dana, koliko će trajati ovaj festival, Resonate će prikazati pregled današnje situacije u oblasti muzike, vizuelne umetnosti i digitalne kulture. Umetnici, predavači i ostali učesnici festivala biće odabrani da predstave najveća dostignuća savremene kreativne industrije celog sveta. Resonate 2016 biće domaćin prvih We are Europe (Mi smo Evropa) događaja.

Ovaj događaj, posvećen visuelnim umetnostima i digitalnoj kulturi pozvaće Todays Art and Nuits sonores festivale i njihove prateće događaje, European lab forum i Bright Collisions, kako bi istražili dinamiku i kreativnost evropske kulture. Ovo će biti obiman program vizuelne umetnosti i muzičkih nastupa, ekspertskih seminara, radionica i govora. We are Europe (Mi smo Evropa) okuplja i udružuje energiju osam evropskih događaja, festivala i foruma, koji podržavaju evropsku kulturu, stvarajući visoke umetničke standarde, inovacije u kulturi i kreacije. Ovaj zajednički projekat ima za cilj da razvije perspektvinu evropsku viziju digitalne i elektronske kulture, kulturno preduzetništvo, inovaciju i nove tehnologije.

Resonate uživo uključuje ne samo koncerte i muzičke nastupe već i predavanja, radionice, govore, panel diskusije i izložbe koje rezultiraju Resonate konferencijom, platformom za umrežavanje, razmenu i podelu znanja i iskustva. Resonate uživo je najavio nastupe: Squarepusher-a, Omara Sulejmana, Hansa Joakima Rodeliusa i Rašada Bekera. Kao dodatak ovoj listi, Resonate uživo objavio je nova imena: Holly Herndon, Alec Empire, Daniel Miller, Pierre Bastien, Matthew Collin, Niños du Brasil, Rudi Punzo, Mariska de Groot, Kaitlyn Aurelia Smith …

ALC EMPIRE (predavanje koje će biti održano 13.4. u Kinteci a nastup 13.4. u Domu omladine Beograda) Alec Empire je nemački muzičar iz Berlina, poznatiji kao osnivač benda Atari Teenage Riot – plodan i istaknuti solo umetnik, producent i Di džej, koji je objavio preko sto albuma, EP-a i singlova i remiksovao oko sedamdeset numera mnogih umetnika.

RESONATE 2016 Website 

CONCERTI: O.U.R. BAR

Nedavno obnovljen O.U.R. bar u Beogradskoj ulici 71, ove godine biće jedna od destinacija za najuzbudljivija koncertna dešavanja. Prema listi izvođača ovog leta nastupiće poznati francuski bend Nouvelle Vague i The Coop, i još mnogo drugih. Tako da će na otvaranju, 2. aprila, koncertnu sezonu u O.U.R. baru otvoriti hrvatski sastav Nipplepeople iz Hrvatske.

Muzički program u renoviranom O.U.R. baru počinje u petak 1. aprila, kada će gostima biti predstavljen novi muzički koncept kada će nastupiti poznati lokalni di džejevi u pratnji instrumenataliste i perkusioniste na saksofonu. Prvog dana aprila, posetioci O.U.R. bara moći će da uživaju u DJ setu Zorbe, koji će nastupiti u pratnji perkusioniste, poznatijeg kao N.I.K.O i Sale Sax saxofone. Veče će upotpuniti residenti Uroš Milovanović, Goran Starčević i Miloš Starčević.

Nedeljno veče u O.U.R. baru biće rezervisano za nastup hrvatskog benda Nipplepeople iz Zagreba, oni će biti prvi bend koji će stići u Beograd zbog nastupa u O.U.R. baru.

Najpoznatiji kaver bend na svetu, Nouvelle Vague dolazi u O.U.R. bar ove godine, Beograđani će opet imati priliku da čuju legende novog talasa i poznate pesme izvedene u stilu ovog benda. Magični džez sastav iz Švedske, Koop, će ove godine takođe biti gosti našeg grada u O.U.R. baru, i tada će biti predstavljen novi muzički program za predstojeću sezonu. Ovaj klub nastaviće seriju događaja ispod otvorenog neba koji će se zvati ’’O.U.R. Block Party’’, ali pod novim konceptom ’’O.U.R. summer at Tash’’.

ŽURKA: VIBES U KC GRAD-U

Big Vibes party će biti održana prvog aprila, od 18h. Vibes slavi muziku. Vibes koncerti su za radoznale ljude. Vibes je beskonačna dimenzija radosti. Na žurci će nastupiti 8 di džejeva iz 4 zemalja u toku 11 sati muzike. Di džejevi koji će nastupiti su: J-buck, Phillipe P, Funkusion, Spacewalker, Andrej Micajkov, Master Flow, Necone and Little Lu. Muzika koju će posetioci moći da čuju variraće od Fanka, Hausa, R’n’ B’-a, hip hopa i drum n’ bass-a.

City Break Nedeljni Vodic : Marij Pregelj, Mario Biondi i Heidi Biondi I Heidi

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.