Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Zdravo dragi posetioci. Ovo je sedmi post u našoj novoj nedeljnoj rubrici “City Break nedeljni vodič”. Naš cilj je da napravimo kratak pregled najnovijih zbivanja u Beogradu. Dakle, da vidimo šta se dešava tokom ove i narednih nedelja.

ŽURKA:

APGRADE – 27. maj 2016, Barutana

Chris Liebing

Filip Xavi

Monosaccharide

Vlada Janjić

Jedan od najuticajnijih nemačkih didžejeva Chris Liebing, otvoriće novu Apgrade sezonu 27. maja u Barutani. Podršku će mu pružiti perspektivni producenti Filip Xavi, Monosaccharide, a ovu žurku će otvoriti Vlada Janjić.

I ove godine, u drugoj po redu sezoni, Apgrade će biti domaćin vodećih svetskih elektronskih umentika, a uskoro će biti poznati i prvi hedlajneri.

Ulaznice: Gigstix i Eventim po promotivnoj ceni od 890 dinara i njihov broj je ograničen, drugi kontigent karata će biti skuplji.

KONCERT:

Disciplin A Kitschme – 28. maj 2016. (20:30h), Bašta Studentskog kulturnog centra (SKC)

Jedan od najpopularnijih muzičkih sastava sa ovih prostora održaće koncert za pamćenje. Povod za koncert je promocija najnovijeg albuma ‘’Opet’’’.

Novi album ne odstupa od koncepta prethodnog izdanja ‘’Uf ‘’a ritam i gruv su osnova, bez suvišnih tonova. Inače, album ‘’Opet’’ prvo je izdanje sa njihovim novim bubnjarem Radetom Vulićem – Vulom, a u bendu su i pevačica Manja Đorđević i Igor Đeke na usnoj harmonici.

Ulaznice: na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim, po promotivnoj ceni od 1000 dinara.

FESTIVAL:

Beogradski manifest – 27-29. maj 2016, Kalemegdanska tvrđava

Beogradski manifest je veliki festival manifestacija i destinacija, osmišljen da posetiocima što vernije prenese autentičan duh, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija.

Program festivala spaja tradiciju i savremeno doba, kreiran je tako da pruža zabavu svima, bez obzira na uzrast ili polje interesovanja. Dnevni sadržaji gaje porodične vrednosti dok su noćni prilagođeni omladini.

Posetioci festivala moći će da uživaju u muzičkim događajima, plesnim programima, karnevalskim povorkama, filmovima, ukusnoj hrani, vatrometu, festivalu balona…

Ulaznice: Cena trodnevnih karata je 990, a pojedinačnih 350 dinara.

FILMSKI FESTIVAL:

Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest – 25 – 29. maj 2016, bioskopi u Srbiji

Prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest trajaće 5 dana i obuhvatiće pet gradova i devet bioskopa u kojima će biti prikazano 50 filmova. Tvorac festivala je Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions.

Za prvo izdanje festivala, programski direktor Dragan Jeličić i selektor festivala Dimitrije Vojnov osmislili su devet programskih celina, u okviru kojih će biti prikazano 15 premiijernih ostvarenja i 35 repriza. Jednom od tvoraca filmske komedije kod nas biće dodeljena nagrada za životno delo, a biće organizovane i radionice, okrugli stolovi i diskusije sa gostima iz regiona i inostranstva.

Ideja tvoraca festivala je da komediju treba shvatiti ozbiljno i treba joj dati više na značaju, jer ona to i zaslužuje. U tu čast, na ovogodišnjem festivalu biće prikazane razne varijacije ovog žanra: crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, kao i selekcija romantičnih komedija. Kompletan program kao i spisak premijera biće objavljeni uskoro.

Bisokopi u kojima će se održatii projekcije su: Cineplexx u Ušću, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi

LITERARNI PROJEKAT:

Balkan Writers Project – 27. maj 2016, Mikser House

Ukoliko volite da pišete i imate listu želja koje želite da ostvarite do kraja života, ovaj projekat je prava stvar za vas! Namenjen je svim umetnicima koji su voljni da dele svoje želje i snove.

Pridružite se umetničkom globalnom projektu ‘’Before I Die’’ (Pre nego što umrem) koji poziva ljude da preispitaju svoje živote i podele svoje snove sa drugima, na preko 1 000 ‘’Before I Die’’ zidova u preko 70 zemalja sveta.

Organizatori ovog projekta u Beogradu, rešili su da odu jedan korak napred i omoguće svima koji žele da napišu kratak tekst o svojim željama, a odabrani tekstovi će biti objavljen u knjizi i predstavljeni na javnom događaju. Knjiga će biti odštampana i podeljena i posetiocima događaja. Pisci će na ovom događaju čitati svoje inspirativne tekstove pred publikom, a posetici događaja će biti motivisani da podele svoje snove, želje i ideje i kreiraju svoj ‘’Before I Die’’ zid.

Pridružite se i podelite svoje snove!

PREDSTAVA:

Žaba – 23. maj 2016 (21h), Mikser House

Predstava ‘’Žaba’’ je višestruko nagrađivano ostvarenje Dubravka Mihanovića, u režiji Elimra Jukića sa uigranom glumačkom postavom: Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, koju predvodi dobitnik “Zlatnog lava” u Veneciji, Emir Hadžihafizbegović.

Radnja ove predstave dešava se u Sarajevu i predstavlja životnu priču svih nas. To je priča o današnjici, o nerazumevanju, usamljenosti i potrazi za ljubavlju i smislu života. Glumci na najverniji mogući način prikazuju ljude koji se ne snalaze u ovom vremenu izmenjenih vrednosti i ostvaruju neverovatnu bliskost sa publikom, koja se u potpunosti poistovećuje sa ovom pričom. Suština predstave je da poruči ljudima da sami donose bitne promene, a ne da uvek i u svemu traže krivca.

Ulaznice: Gigs Tix-a po ceni od 1000 dinara za prvih 50 ulaznica, dok će regularna cena biti 1200 dinara.

KONFERENCIJA:

Digital day 2016 – Ads we love – 25. maj 2016 (09 – 17h), Dom omladine

Tema ovogodišnje konferencije Ads we love (Reklame koje volimo) je pokušaj da ukaže na značajnu razliku između važnosti oglasa i lošeg kvaliteta oglašavanja što uzrokuje lošu reputaciju čitave digitalne reklamne industrije.

Predavači na konferenciji su stručnjaci u digitalnom reklamiranju i oni će predstaviti neverovatnu tehnologiju koja stoji iza naših omiljenih reklama, kao i glavne faktore koji utiču na uspeh reklamnih kampanja.

Ulaznice: kartu možete naručiti na sajtu događaja po ceni od 80 evra.

IZLOŽBA-PRODAJNI BAZAR:

Foto berza – 28. maj 2016. (12-17h), Mikser House.

Foto berza je prodajna izložba foto opreme gde zaljubljenici u fotografiju mogu kupiti novu i polovnu opremu, studijske rasvete, kao i kolekcionarske primerke i antikvitete. Osim kupovine, posetioci mogu i da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i tehnologijama iz oblasti fotografije.

Događaj je idealna prilika za sve ljubitelje fotografije koji žele da nešto kupe ili prodaju.

Ulaz: kartu je moguće kupiti na licu mesta po ceni od 120 dinara

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA:

Belgrade to Bowie – 27. maj – 21. avgust 2016, Jugoslovenska Kinoteka.

Projekat ‘’Belgrade to Bowie’’, posvećen Dejvidu Bouviju, zapravo je izložba fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog muzičkog fotografa i jednog od zvaničnih fotografa velikog umetnika Bouvija.

Rašić je imao prilike da fotografiše neke od najinteresantnijih momenata iz muzičkog i privatnog života poznatog umetnika. Više od 100 njegovih fotografija biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke, uz prateći program umetnika kojima je Bouvi bio inspiracija. Osim toga, posetioci će tokom tri meseca, koliko traje izložba, moći i da vide filmove, prisustvuju na radionicama, tribinama i sl.

Ture Fotoaparatom Kroz Beograd

City Break Nedeljni Vodic: Sta Se Desava U Gradu?

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.