Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

City Break Nedeljni Vodic: Izlozbe, Festivali i Zurke

Zdravo, dragi posetioci. Ovo je drugi post u našoj novoj nedeljnoj rubrici „City Break nedeljni vodič“. Naš cilj je da napravimo kratak pregled najnovijih zbivanja u Beogradu. Dakle, da vidimo šta se dešava tokom ove i naredne nedelje.

IZLOŽBA: OLGA

Galerija Petra Dobrovića, Kralja Petra 36/III
6. februar – 19. decembar 2016.
Kustos izložbe: Žana Gvozdenović, muzejski savetnik

Ova tematska izložba ima za cilj da predstavi duboku i složenu vezu ličnog i profesionalnog kroz odnos između Petra Dobrovića i njegove mlade supruge Olge. Ovaj odnos se razvio u sofisticiranu saradnju na nivou stvaralaštva i u skoro opsesivno posvećenost umetniku/suprugu, decenijama nakon njegove smrti. Ovaj odnos proizveo je obimnu dokumentaciju, uključujući i kartoteku i foto dokumentaciju posvećenu jednom umetniku, slikaru Petru Dobroviću. S druge strane, oslanjajući se na svoju dugogodišnju inspiraciju, Petar Dobrović je slikao antologijske, analitičke, psihološke portrete supruge Olge, odražavajući njena raspoloženja i okolnosti u kojima se nalazila, u privatnoj i javnoj sferi. Od ukupno trideset slika na ovoj izložbi, neke će biti predstavljene javnosti po prvi put.

Radno vreme galerije: petkom, subotom, nedeljom, od 10:00 do 17:00h. Ulaz je besplatan.

ŽURKA: MATADOR DJ

Jedna od najvećih tehno DJ zvezda današnjice, irski DJ i producent Matador stiže u Beograd u petak 26. februara, kada će nastupiti u Hangaru, u Luci Beograd! Nakon lokalnih DJ-eva Lee Dobričić, Marka Milosavljevića i DBDZ, nastupiće zajedno sa Matadorom.

Ovo će biti prvi nastup Matadora u Beogradu, a drugi put u Srbiji, posle nastupa na EXIT festivalu 2013. godine. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com po ceni od 800 dinara i 1500 dinara za VIP ulaznice.

FESTIVAL: BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE

Beogradski festival igre će, u okviru svog trinaestog izdanja od 19. marta do 10. aprila, predstaviti atraktivni izbor naslova sa svetske scene. Ukupno 15 kompanija iz 13 zemalja i 30 koreografskih radova će biti izvedeno u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.

Zahvaljujući ovom festivalu, Beograd je postao važno mesto u biografiji baletskih umetnika koji učestvuju u stvaranju plesa, gde svakog proleća plesni stručnjaci otkrivaju nove koreografske rukopise koje poznati i mladi autori izvode sa najvećim zadovoljstvom. Aktuelnost programa tj. ekskluzivni događaji i premijerni karakter u širem regionu i Evropi, obezbeđuju ovom festivalu dobru poziciju na svetskoj mapi.

Visoki standard kvaliteta i hrabro uvođenje nove plesne i pozorišne estetike, povećavaju očekivanja publike i postavljaju nove izazove u sadržaju stvaranja. Otkrivajući potencijal savremenog plesa na najvišem nivou, ovaj festival je stekao veliki broj sledbenika. Od svog osnivanja, festival je predstavio oko 250 koreografija poznatih i popularnih koreografa, a poslednjih godina, svako izdanje zabeležilo je više od 20.000 posetilaca i više od 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Bogati program festivala počinje tradicionalno u Sava centru, gde će 19. marta publika imati prilike da uživa u 5. nastupu kultnog Holandskog plesnog teatra (NDT1). Ovaj plesni teatar donosi dve predstave koreografa Paul Lightfoot i Sol Leon, kao i delo Gabriele Carrizo, umetnice zadužene za belgijsku trupu Peeping Tom, takođe poznatu beogradskoj publici. Predstava „Istočna senka“ poznatog koreografa Jiržiaja Kiliana je intenzivno delo koje pokreće, gde igra, muzika, dekor i video zajedno stvaraju celovito i nezaboravno dirljivo teatarsko iskustvo. Predstava će biti izvedena dva puta, 23. i 24. marta. Dana 30. marta, na veliku binu Sava Centra dolazi Dimitris Papaioannou, jedan od najcenjenijih savremenih umetnika, poznat širom sveta po koreografijama izvedenim na otvaranju Olimpijskih igara u Atini, Londonu i Baku. Njegovo delo „Mrtva priroda“ donosi opustošenu scenu pod rastegljivim nebom koji stvara osećaj kosmosa na sceni. Dugo očekivana Forsajt kompanija iz Frankfurta predstaviće svoju novu predstavu „Primarna trilogija“ Jakopa Godanija na Beogradskom festivalu igre. Ovo je komad koji najavljuje novu eru poznatih pozorišnih trupa.

Ulaznice za 13. Beogradski festival igre koštaju od 500 do 2500 dinara i mogu se kupiti na blagajni pozorišta i ostalih prostora gde se festival održava, kao i na prodajnim mestima Eventima.

Za više informacija o 13. Beogradskom festivalu igre, posetite www.belgradedancefestival.com.

splav na vodi

Vodic Kroz Beogradske Klubove Sa Elektronskom Muzikom

City Break Nedeljni Vodic: Sta se Desava U Beogradu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.