Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Brzi Vodic Za Putovanje U Beograd Sa Porodicom

Ako putujete u Beograd zajedno sa svojom porodicom, najbolji izbor je rezervisati lep, veliki i komforan apartman negde u užoj gradskoj zoni, gde možete uživati u miru i tišini. Javni saobraćaj može biti prilično zamoran, pogotovu kada je gužva u gradu. Najbolje lokacije su one odakle možete da istražite grad pešice i lako nađete taksi. Danas ćemo predstaviti nekoliko saveta za istraživanje Beograda sa decom.

KALEMEGDANSKA TVRĐAVA

Tokom boravka u Beogradu, imaćete privilegiju da posetite jednu od najstarijih tvrđava na svetu. Beogradska tvrđava je najveća besplatna atrakcija grada, čije su kapije otvorene 24/7, svakog dana. Bez čuvara, bez ograničenja, samo prelepi prizori, istorija, kultura i predivan pogled. Prošetajte Kalemegdanskim Gornjim i Donjim gradom i posetite Vojni muzej, Galeriju Prirodnjačkog muzeja, statuu Pobednika i muzej u Kuli Nebojša. Upoznajte srpsku istoriju i kulturu.

OPSERVATORIJA, PLANETARIJUM I BEOGRADSKI ZOOLOŠKI VRT

Dok ste na Kalemegdanu, možete posetiti Opservatoriju, Planetarijum i Beogradski zoološki vrt, smešten na severnoj padini Kalemegdana. Ova mesta mogu biti veoma

zanimljiva i zabavna za decu.

NAPRAVITE PIKNIK NA JEZERU ADA CIGANNLIJA

Ada Ciganlija je jedinstveno beogradsko mesto, izolovano veštačko poluostrvo, gde je sve 100 % čist užitak. Kada zakoračite u „more Beograda“, ulazite u svet zabave,

relaksacije i rekreacije, u jednoj maloj, mirnoj oazi usred grada. Na ovoj lokaciji možete ili da se bavite nekim sportom sa svojom decom ili napravite piknik u prirodi i uživate u okruženju.

SVRATITE U MUZEJ NAUKE I TEHNOLOGIJE

Nažalost, većina ljudi ne zna za ovaj cool muzej. Glavna zgrada se nalazi u bivšoj industrijskoj zoni donjeg Dorćola. Tu se nalazi i istraživački centar i prodavnica koja prodaje veoma interesantne publikacije. Čak i ako niste zainteresovani za poreklo nauke i tehnologije, smatraćete ovo mesto izuzetnim. Izlaže prve kamere, kompjutere, stare instrumente, izume i mašine prikupljene od strane donatora. To je porodični muzej, tako da je donji sprat napravljen za decu na više interaktivan način. Ako imate sreće, kustos će vam pokazati i podrum muzeja u kome se nalazi mnoštvo zanimljivih starih predmeta.

NEMOJTE VODITI DETE DA JEDE U MEKDONALDSU

Vaša deca ne moraju da jedu u Mekdonaldsu. Večerajte mnogo zdraviju i ukusniju hranu u jednom od najstarijih krajeva grada sa kaldrmom – u Skadarliji, prepunoj gradskih tradicionalnih restorana – kafana.

City Break Nedeljni Vodic: Sta se Desava U Beogradu

5 Nacina Da U Potpunosti Uzivare Na Vasem Sledecem Putovanju U Beograd

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.