Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Aprilska dešavanja u Beogradu

Negde baš u aprilu Beograd prosto procveta (u svakom smislu), i od jednom pred vama se otvara čitava lepeza najzanimljivijih događaja, koje vredi posetiti tokom boravka u gradu. Bez obzira da li ste na poslovnom putu, kratkom proputovanju ili u turističkom obilasku, predlažemo vam da odvojite svoje vreme za njih jer će svakako obogatiti vaš boravak u Beogradu…

A kako ste odabrali boravak u City Break apartmanu, smeštenom u samom centru grada, ovi događaji biće vam na dohvat ruke i nećete moći da odolite, a da ih ne obiđete!

Jevremova ulica susreta i Dani Beograda

Svakog aprila Beograd obeležavaju dva lepa i vesela događaja – jedan slavi humanost i dobro raspoloženje stanovnika Beograda, dok drugi obeležava rođendan našeg grada. Jevremova ulica susreta održava se 9. aprila u Gospodar Jevremovoj ulici i prava je fešta radosti, veselog duha i karnevalske atmosfere koja obeležava slavu Opštine Stari grad – Cveti.
Druga polovina meseca, od 16. do 19. aprila rezervisana je za proslavu rođendana našeg grada! Četvorodnevno slavlje ove godine će se održati na Kalemegdanu, a posetioce očekuju brojni programi od koncerata, perko izložbi do pešačkih tura koje nas vode u Beograd pre 150 godina. U sklopu ovog slavlja, 30. aprila Beograd će proslaviti i Svetski dan džeza koncertom na Trgu Republike!

Resonate
19 – 22. aprila

Festival predstavlja sjajnu platformu za umrežavanje, razmenu mišljenja, edukaciju, i već nekoliko godina nezaobilazan je događaj koji posećuju mladi kreativci iz celog sveta. Sjajan muzički program, izuzetni predavači i istraživači savremene kreativne industrije, šarenolika publika, odlična zabava i edukacija na pretek… Više od 50 predavača, 20 izvođača, 16 izuzetnih radionica samo se neki od detalja ova sjajne konferencije zbog koje vredi posetiti Beogradu u aprilu.

Davis Cup – Srbija vs. Španija
7 – 9. aprila
Hala Pionir

Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite Novaka Djokovića u akciji! Četvrtfinalni meč Davis Cup reprezentacija Srbije i Španije, jedinog ekipnog takmičenja u tenisu, održava se u Beogradu, a pobednik ovog teniskog megdana direktno će se plasirati u dalje takmičenje i mogućnost da se bori za titulu Davis Cup šampiona.

Mihail Barišnjikov u Beogradu
23 – 25. aprila
Pozorište na Terazijama

Živa legenda svetske baletske scene, jedan od umetnika koji je obeležio istoriju baleta i uticao na generacije plesača, Mihail Barišnjikov gostovaće u Beogradu sa svojim komadom „Brodski/Barišnjikov“. U pitanju je predstava zasnovana na poemama laureata Nobelove nagrade, Josifa Brodskog i predstavlja emotivno putovanje u dubine visceralnih i složenih kompozicija pesnika. U izvedbi na ruskom, maternjem jeziku majke Brodskog, Barišnjikov recituje izbor dirljivih i elokventnih radova svog dugogodišnjeg prijatelja.

Wine Style
Hotel Zira
22. april, od 14 do 20h

Deveti salon vina Wine Style, koji se svake godine održava u Beogradu, okuplja najbolje domaće i regionalne vinarije. Na ovogodišnjem salonu posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vinskom ponudom više od četrdeset izlagača i da degustiraju više od 300 vrhunskih vina iz celog sveta.

Belgrade Tango Natural
19 – 24. april

Osmi Belgrade Tango Natural, veliki festival zavodljivog tanga, dovodi u Beograd stotine ljubitelja tanga iz celog sveta. Tokom festivala održaće se veliki broj milongi, radionica, tango izvedbi, i zanimljivih događaja zbog kojih ćete se zaljubiti u tango još više…

Beogradski maraton
22. aprila

Jubilarni 30. Beogradski maraton ponovo će na jedan dan Beograd pretvoriti u svetsku prestonicu atletike. Svake godine na njemu učestvuje više od 6000 trkača iz celog sveta, koji se takmiče u polumaratonu i maratonu, ali trče i Trku zadovoljstva na 5000 metara. Ukoliko ste se zadesili u Beogradu u vreme maratona, predlažemo vam da se pridružite, bilo kao učesnik ili kao navijač. U svakom slučaju zabava je zagarantovana!

Supernatural Festival
22 – 23. april

Po prvi put dvodnevni festival, Supernatural se održava pretposlednjeg vikenda aprila u Ada Huja Supernatural parku na Dunavu. Festival koji slavi Dan planete Zemlje posvećen je promociji ekologije, recikliranju i zaštiti naše okoline, kao i osvešćivanju stanovnika i posetilaca Beograda o značaju zdravog životnog okruženja. Na festivalu vas očekuju dvodnevni muzički program, pijaca, radionice, programi za decu…

Tommy Emanuel

Martovska dešavanja u Beogradu

Statua pobednika na kalimegdanu

Turistički vodič kroz Kalemegdansku Tvrđavu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.