Dobro došli

City Break Apartments BLOG

Najnovije Vesti i Desavanja u Beogradu

Trg Republike slikala Marija Velinovcentre

5 Razloga Da Posetite Beograd

Novinari i blogeri širom sveta pišu i govore o Beogradu u najpozitivnijem kontekstu. Ovaj grad je obeležen kao “evropska metropola u usponu“ i „Evropska najnovija urbana priča o uspehu“ Njujork Tajmsa. Danas ćemo vam dati 5 dobrih razloga da posetite Beograd.

Položaj

Grad se nalazi na ušću Save i Dunava, na mestu gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Sa svim predgrađima, Beograd obuhvata populaciju od 2 miliona. Reke omogućavaju Luku Beograd, ali i spektakularni pogled, klubove i splavove na rekama, ostrva i plaže kao što je Veliko ratno ostrvo, jezero Ada Ciganlija i obale Ada Huja i Ada Međica. Vreme je uglavnom lepo i se sastoji od 4 godišnja doba.

Istorija

Beograd je obeležen burnom i dugom istorijom. Verovali ili ne, to je jedan od najstarijih gradova na celom starom kontinentu. Zbog svog geografskog položaja, grad je bio česta meta istočnih, zapadnih i severnih osvajača. Prvi grad su napravili Kelti i nazvali ga Singidunum. Rimljani su okupirali Beograd u 1. veku nove ere. Zaštitni znak grada je Kalemegdanska tvrđava koja se nalazi u samom centru grada.

Noćni zivot

Nije tajna da Beograd ima najživlji noćni život na Balkanu. Najpopularniji klubovi su svakako splavovi na rekama i zatvoreni klubovi u oblastima Savamala i Dorćol. Ukoliko preferirate mainstream i popularne klubove, ne propustite Shake & Shake, Freestyler, Sound, Hot Mess i Drugstore Play, na obali reke Save.

Međutim, ako više volite alternativnija mesta, onda možete posetiti žurke na brodu 20/44 i Svemirsku kafanu. U oblasti Savamala cool klubovi su Peron, KC Grad i Mladost. Za ljubitelje techno i hard groove preporučujemo Barutanu koja se nalazi u donjem delu Kalemegdanske tvrđave, kao i Tube na Dorćolu i techno klub Drugstore na opštini Palilula.

Savamala  kreativna četvrt

Duž obale, na opštini Savski venac, a ispod Kalemegdana, nalazi se Savamala. U poslednjih nekoliko godina ona je postala i kreativna i clubbing četvrt Beograda. Fasade su prekrivene muralima i grafitima, a popularni barovi su glavna karakteristika ovog gradskog područja. Savamala je takođe dom umetničkim galerijama, kao što su G12, New Media Hub i Kulturni centar grad.

Kultura restorana u usponu

Postoji više od 400 restorana u Beogradu. Najpoznatiji su tradicionalni, lokalni restorani poznatiji kao kafane u Skadarliji, u centru grada. U Skadarliji možete jesti neka od tradicionalnih jela i čuti pravu tradicionalnu muziku. Osim toga, sve je više restorana savremene i fuzione kuhinje. Popularne oblasti za ručavanje su donji Dorćol, Zemun, Vračar i Beton hala pored reke.

Cool Mesta Na Donjem Docolu

Alternativni Klubovi U Beogradu

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala najbolje iskustvo korisnicima. Više informacija možete pronaći na našoj stranici Vise o kolačićima.